Ο πρόεδρος του Λιβάνου ελπίζει ότι η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν θα τερματίσει τον πόλεμο με το Ισραήλ
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν
AP Photo/Hussein MallaΤην ελπίδα ότι μια συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ «θα δώσει οριστικό τέλος» στον πόλεμο με το Ισραήλ και θα ανοίξει μια νέα εποχή σταθερότητας στη χώρα του, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Λιβάνου Τζοζέφ Αούν.
Σε ανακοίνωση, ο αρχηγός του κράτους δήλωσε ότι οι Λιβανέζοι ελπίζουν «αυτές οι συμφωνίες να μεταφραστούν σε απτά μέτρα βάζοντας οριστικό τέλος σε ένα κύκλο βίας και ανοίγοντας τον δρόμο σε μία φάση σταθερότητας, ασφάλειας, ανάκαμψης και ανοικοδόμησης».
Η συμφωνία, για την οποία ο Λίβανος δεν έχει ενημερωθεί επισήμως, προβλέπει τον τερματισμό του πολέμου σε όλα τα μέτωπα στη Μέση Ανατολή.
Υπενθυμίζεται ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από την πλευρά τους, ζήτησαν την πλήρη εφαρμογή της προκαταρκτικής συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης παύσης των εχθροπραξιών και της διασφάλισης της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται η σημασία του διαλόγου, της διπλωματίας και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου ύστερα από το αμερικανοϊρανικό μνημόνιο κατανόησης.
Τραμπ: «Τα πλοία αρχίζουν να κινούνται» έξω από τα Στενά του Ορμούζ
16:21
Κλειστή από αύριο για τα φορτηγά η οδική γέφυρα στη διώρυγα της Κορίνθου προς Αθήνα
16:20
Η Χεζμπολάχ χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
16:11
Φωτιά σε δασική έκταση στην Αχαΐα – Σηκώθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα
16:05