Εκλογές ΗΠΑ 2016: Η Αβάνα ανακοίνωσε την πραγματοποίηση «στρατιωτικών ασκήσεων»
Την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων οι οποίες στοχεύουν στην «αντιμετώπιση πιθανών εχθρικών ενεργειών» ανακοίνωσε η Κούβα.
Όπως αναφέρεται σε διεθνή ΜΜΕ, ήταν εδώ και καιρό γνωστό ότι η Αβάνα θα πραγματοποιούσε τις συγκεκριμένες ασκήσεις υπό την ονομασία Bastion Strategic Exersice.
Είναι η έβδομη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Κούβας που γίνεται η συγκεκριμένη άσκηση. Πιστεύεται ότι η πρώτη χρονολογείται το 1980, όταν πρόεδρος των ΗΠΑ εξελέγη ο Ρόναλντ Ρίγκαν, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, η άσκηση σχετίζεται με τις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Αβάνας.

Η χρονική περίοδος κατα την οποία έγινε η ανακοίνωση (με κόκκινα γράμματα στην πρώτη σελίδα της κύριας εφημερίδας της χώρας, της Granna, που ανήκει στο Κομμουνιστικό Κόμμα), λίγες δηλαδη ώρες μετά την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Κι αυτό διότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει απειλήσει ότι θα «ακυρώσει» όλες τις συζητήσεις που έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Ραούλ Κάστρο το τελευταίο διάστημα, ώστε οι δύο χώρες να αφήσουν πίσω την εχθρότητα του παρελθόντος και να γεφυρώσουν το μεταξύ τους χάσμα.
Σύμφωνα με το Skynews, οι Κουβανοί πολίτες ενημερώθηκαν ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων «κινήσεις στρατευμάτων, υπερπτήσεις και εκρήξεις, όπου κριθεί απαραίτητο».
Reuters: Ο Πούτιν θέλει ολόκληρη την Ουκρανία και τμήματα της Ευρώπης προειδοποιεί η CIA
22:50
ΗΠΑ: «Ρητορική» η στήριξη της Ρωσίας στη Βενεζουέλα - Δεν ανησυχούμε για κλιμάκωση με τη Μόσχα
22:38
Αγρότες: Άνοιξε μετά από τρεις ώρες η υψηλή γέφυρα στη Χαλκίδα
22:27
Σεισμική δόνηση 3,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κάσσου
22:17