ΚΟΣΜΟΣ

Πρόεδρος ΗΠΑ: Ο Μπαν Κι-μουν ελπίζει σε ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας

Πρόεδρος ΗΠΑ: Ο Μπαν Κι-μουν ελπίζει σε ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας
REUTERS / PIERRE ALBOUY

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ θα «ενισχύσει τους δεσμούς της διεθνούς συνεργασίας», ενώ χαρακτήρισε την Χίλαρι Κλίντον «ένα ισχυρό σύμβολο της χειραφέτησης των γυναικών».

«Την επομένη μιας σκληρής και πολύ συχνά διχαστικής εκστρατείας, αξίζει να επαναλάβουμε και να επιβεβαιώσουμε ότι η ενότητα στη διαφορετικότητα των ΗΠΑ είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία της χώρας. Ενθαρρύνω όλους τους Αμερικανούς να παραμείνουν αληθινοί σε αυτό το πνεύμα», υποστήριξε ο Μπαν μετά τη νίκη του Τραμπ στις εκλογές ΗΠΑ 2016.

«Οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολουθούν τις ΗΠΑ προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την απίστευτη δύναμή τους ώστε να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να ξανασταθεί στα πόδια της και να εργαστούν για το κοινό καλό» δήλωσε ο Μπαν σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Επιπλέον ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σημείωσε ότι βασίζεται στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να συμβάλλει στην μάχη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τόνισε σήμερα ο γ.γ των ΗΕ.

«Ο ΟΗΕ βασίζεται στη νέα διοίκηση για να ενισχύσει την διεθνή συνεργασία τη στιγμή που εμείς εργαζόμαστε όλοι μαζί για να στηρίξουμε τις κοινές αξίες, να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή και να προωθήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα» επιβεβαίωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ