Κίνα: Η επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν θα είναι «πιο δύσκολη»
Αστυνομικοί περπατούν μπροστά από ένα τεράστιο πανό με την ιρανική σημαία στην πλατεία της Ισλαμικής Επανάστασης στην Τεχεράνη του Ιράν
(AP Photo/Vahid Salemi)Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, δήλωσε στον Πακιστανό ομόλογό του, Ισάκ Νταρ, ότι «είναι προβλέψιμο ότι, σε σύγκριση με το πρώτο στάδιο, το δεύτερο στάδιο των διαπραγματεύσεων θα είναι πιο δύσκολο» μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών «θα πρέπει επίσης να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο» στην υποστήριξη αυτών των συνομιλιών, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών του Πεκίνου.
«Η τρέχουσα συμφωνία απέχει πολύ από τον τελικό προορισμό, αλλά αποτελεί μάλλον ένα νέο σημείο εκκίνησης», δήλωσε ο Γουάνγκ.
«Η επίτευξη διαρκούς ειρήνης στη Μέση Ανατολή και στην περιοχή του Κόλπου εξακολουθεί να απαιτεί αδιάκοπες προσπάθειες από όλα τα μέρη», πρόσθεσε.
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη ότι η χώρα του συνεργάζεται τόσο με το Ιράν όσο και με τις Ηνωμένες Πολιτείες «με τον δικό της τρόπο» προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ.
Η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Πακιστάν για την αδιάκοπη προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών, πρόσθεσε.
Ινδονησία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες εξαιτίας του σεισμού στη νήσο Σουλαουέσι
23:56
ΟΗΕ: Τουλάχιστον 58 κράτη και εδάφη διάσπαρτα από νάρκες κατά προσωπικού το 2025
23:47
Στις 22 Ιουλίου στις Βρυξέλλες η σύνοδος κορυφής Βρετανίας - ΕΕ
23:37
Πάπας Λέων: «Δόξα τω Θεώ» για την προσωρινή ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
23:28