ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ο Τραμπ πρέπει να έχει μία ευκαιρία να ηγηθεί, λέει η Κλίντον

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ο Τραμπ πρέπει να έχει μία ευκαιρία να ηγηθεί, λέει η Κλίντον
Η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον με τον σύζυγό της και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον (Bill Clinton) και τον υποψήφιο αντιπρόεδρο Τιμ Κέιν στην πρώτη δημόσια ομιλία της μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, στη Νέα Υόρκη REUTERS/Carlos Barria TPX IMAGE OF THE DAY

Ενωτική εμφανίστηκε η ηττημένη των εκλογών Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton) στην πολυαναμενόμενη, πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά τις προεδρικές εκλογές.

Ευχαριστώντας επανειλημμένα το συγκεντρωμένο πλήθος, η υποψήφια των Δημοκρατικών ανέφερε ότι έδωσε χτες το βράδυ συγχαρητήρια στον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump).

«Ελπίζω να είναι πρόεδρος για όλους», τόνισε και παραδέχτηκε ότι «δεν περιμέναμε το αποτέλεσμα».

Παρόλα αυτά, ανέφερε ότι νιώθει περηφάνεια και ευγνωμοσύνη «για την εκστρατεία που χτίσαμε μαζί», ενώ δεν παρέλειψε να τιμήσει τους συνεργάτες και τους ψηφοφόρους της με τα λόγια:

Εκπροσωπείτε ό,τι καλύτερο έχει η Αμερική και το να είμαι υποψήφιά σας είναι από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου. Γνωρίζω πόσο απογοητευμένοι είστε και εγώ και τα εκατομμύρια των Αμερικανών που επενδυσαν σε εμάς. Ο πόνος θα παραμείνει για καιρό.

Η ευκαιρία του Τραμπ

Σε αυτό το σημείο η Κλίντον υπενθύμισε ότι «η προεκλογική εκστρατεία δεν ήταν για ένα άτομο αλλά για όλους», και σημείωσε ότι «το έθνος είναι βαθιά διχασμένο, περισσότερο απ΄οσο πιστεύαμε», τονίζοντας ότι «πρέπει να αποδεχτούμε το αποτέλεσμα και να δούμε το μέλλον».

«Ο Τραμπ είναι πρόεδρός μας, έχει την ευκαιρία να ηγηθεί», ανέφερε η Κλίντον στο πιο κρίσιμο σημείο της ομιλίας της και κάλεσε για «ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας».

Όπως είπε με νόημα, «θα πλαισιώσουμε την ελευθερία λόγου, το κράτος δικαίου, εμείς αυτά τα σεβόμαστε».

Επιπλέον, η υποψήφια των Δημοκρατικών είπε στους υποστηρικτές της ότι «η συνταγματική δημοκρατία απαιτεί συμμετοχή όχι κάθε τέσσερα χρόνια. Ας κάνουμε ό,τι για να κάνουμε την οικονομία να λειτουργεί για όλους και όχι για τους πλουσιότερους».

Συσπειρώσαμε εκατομμύρια πολίτες από κάθε γωνιά, δείχνοντας ότι το αμερικανικό όνεριο είναι αρκετά μεγάλο για όλους ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας, ειδικών ικανοτήτων, αλλά για όλους, ήταν το μήνυμά της.

«Τώρα η ευθύνη μας ως πολιτών να διατηρίσουμε πιο ισχυρή Αμερική».

Δηλώνοντας περήφανη που βρίσκεται μαζί με τους υποστηρικτές της, η Χίλαρι Κλίντον ευχαρίστησε τους συνεργάτες της, τους οποίους αποκάλεσε «συντρόφους σε αυτό το ταξίδι».

Ευχαρίστησε ονομαστικά το ζεύγος Ομπάμα, τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της Τιμ Κέιν (Tim Kaine), αλλά και στην οικογένειά της και όσους βρέθηκαν δίπλα της, λέγοντας ότι «η αγάπη μου για σας μεγαλύτερη από όσο μπορώ να εκφράσω».

«Βάλατε την καρδιά σας σε αυτήν την εκστρατεία», είπε και απευθύνθηκε στους νεότερους συνεργάτες της που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην πολιτική, ότι στην καριέρα τους θα υπάρχουν επιτυχίες και αποτυχίες, αλλά σημασία έχει να γίνονται κάθε φορά καλύτεροι, καθώς «η μάχη για τα πιστεύω και τα δικαιώματα είναι συνεχής».

Κάλεσε δε τα εκατομμύρια των εθελοντών να βγουν μπροστά από τις οθόνες και δώσουν το «παρών», ώστε να ακουστεί η φωνή τους.

«Σας χρειαζόμαστε σε αυτή τη μάχη και στο υπόλοιπο της ζωής σας».

Τέλος, απευθύνθηκε στις νέες γυναίκες ότι δεν υπάρχει τίποτα που να την κάνει πιο περήφανη από το γεγονός ότι «είμαι η γυναίκα που σας εμπνέει». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:

Ξέρω ότι δεν έχουμε σπάσει το ταβάνι για τις γυναίκες, αλλά αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα και ίσως πιο γρήγορα από όσο πιστεύουμε. Σε όλα τα κορίτσια που παρακολουθούν μην αμφιβάλλετε ότι έχετε αξία δύναμη και σας αξίζουν οι ευκαιρίες του κόσμου για να πετύχεται τα δικά σας όνειρα.

Κλείνοντας την ομιλία της επανέλαβε ότι είναι «ευγνώμων για τη χώρα μας και για όλα όσα μου έδωσε».

Κάθε μέρα βλέπω πόσο ευλογημένη που είμαι Αμερικανίδα. Σεβόμενοι τις διαφορές μας με αγάπη για το έθνος μας οι καλύτερες μέρες βρίσκονται ακόμα μπροστά μας. Γιατί πιστεύω στο "ισχύς εν τη ενώσει". Θα πάμε μπροστά μαζί, μην μετανιώσετε. Οι γραφές μάς λένε πρέπει να κάνουμε το καλό χωρίς να χάσουμε την καρδιά μας. Ας έχουμε πίστη, έχουμε κι άλλες μάχες στο μέλλον. Να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας. Να σας ευλογεί ο Θεός και ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ