Δομινικανή Δημοκρατία: Ιταλίδα τουρίστρια νεκρή μετά από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο
Πυκνός καπνός από φωτιά στη Δομινικανή Δημοκρατία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Tatiana FernandezΜία 46χρονη Ιταλίδα τουρίστρια έχασε τη ζωή της και σχεδόν 1.700 τουρίστες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην Μπαγιαΐμπε, στο νοτιοανατολικό άκρο της Δομινικανής Δημοκρατίας.
Η τουρίστρια Φραντσέσκα Βαλεντίνο, έχασε τη ζωή της εξαιτίας της πυρκαγιάς στο ξενοδοχείο Viva Wyndham Dominicus Beach, ανέφερε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Άλλοι τρεις τουρίστες μεταφέρθηκαν στα τοπικά κέντρα υγείας, ενώ άλλοι έξι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ανάμεσα στους ανθρώπους που χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες ήταν επισκέπτες, πελάτες του ξενοδοχείου και διασώστες.
Σε βίντεο που μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης της χώρας φαίνεται ένα πυκνό νέφος καπνού να έχει καλύψει το ξενοδοχείο, η στέγη του οποίου ήταν εν μέρει φτιαγμένη από άχυρα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η «η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, λόγω των εύφλεκτων υλικών της οροφής» και των «ανέμων», ανέφερε το κέντρο επιχειρήσεων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (COE) της Δομινικανής Δημοκρατίας.
Μετρό: Αλλαγές από σήμερα στη Γραμμή 3 – Τι ισχύει για τα δρομολόγια προς αεροδρόμιο
10:39
Καταδίωξη στην ΠΑΘΕ: 33χρονος οδηγούσε κλεμμένο όχημα με πλαστές πινακίδες
10:37
Μαρινάκης: Προσωπική η άποψη για το επίδομα ανεργίας - Δεν εξετάζει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση
10:26
Θάνος Πλεύρης: Σχέδιο μεταφοράς μεταναστών σε χώρα της Αφρικής έως το 2027
10:22