ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Ξαναθέτει θέμα για τα «σύνορα της καρδιάς»

Ερντογάν: Ξαναθέτει θέμα για τα «σύνορα της καρδιάς»
REUTERS

Για τα «σύνορα της καρδιάς» της Τουρκίας μίλησε για άλλη μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επέτειο του Κεμάλ Ατατούρκ.

Αφού διαβεβαίωσε ότι η χώρα του «δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός» δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι «η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία».Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δήλωση του Τούρκου προέδρου είναι η ακόλουθη:

Εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Άλλα είναι τα φυσικά και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα αδέλφια μας στην Μουσούλη, το Κιρκούκ, το Χουμούς, στα Σκόπια, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά είναι εντός των συνόρων της καρδιάς, στο επίκεντρο της καρδιάς μας πρόσθεσε.

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν προέκυψε από το πουθενά. Όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία έλαβε την σκυτάλη από τους Σελτζούκους, έτσι και η Τουρκική Δημοκατία την παρέλαβε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ενστερνιζόμαστε την ιστορία μας στο σύνολό της», υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά του PKK, στη νοτιοανατολική Τουρκία, επιχείρησε να παραλληλίσει τις ενέργειες του Κεμάλ για την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η απόπειρα πραξικοπήματος, τον περασμένο Ιούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ