Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Κιρίκαλε της Τουρκίας - Δύο νεκροί
Φωτογραφία Αρχείου - Ασθενοφόρο στην Τουρκία
.(AP Photo)Τουλάχιστον δύο οι νεκροί από έκρηξη που σημειώθηκε σε εγκατάσταση αποθήκευσης και διάθεσης πυρομαχικών στο Κιρίκαλε στην Τουρκία. Η έκρηξη σημειώθηκε στην εγκατάσταση αποθήκευσης και διάθεσης πυρομαχικών Bedesten της Μηχανουργικής και Χημικής Βιομηχανίας στην περιοχή Yahşihan του Κιρίκαλε και η αιτία παραμένει άγνωστη.
Μετά την αναφορά, πολυάριθμες ομάδες της AFAD (Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών), της χωροφυλακής και ιατρικών ομάδων στάλθηκαν στην περιοχή.
Η ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη ανέφερε τα εξής:
«Στις 23 Ιουνίου 2026, περίπου στις 2:00 μ.μ., δύο υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα τυχαίας έκρηξης πυρομαχικών κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων Έρευνας και Ανάπτυξης στο χώρο κατεδάφισης στην περιοχή Bedesten της περιοχής Yahşihan.
Μετά το περιστατικό, οι αρμόδιοι φορείς, κυρίως η AFAD (Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών της Τουρκίας), στάλθηκαν γρήγορα στην περιοχή και ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας».
Αμαλιάδα: Ανήλικος χτύπησε 42χρονο πατέρα επειδή του έκανε παρατήρηση
21:11
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες λόγω λειψυδρίας ο Πόρος
21:00
Σαλμονέλα στη Λαμία: Στα 22 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - «Το φαινόμενο είναι σε φάση εκτόνωσης»
20:50
Χαρδαλιάς: Η Αττική αλλάζει με 352 έργα 2,587 δισεκατομμυρίων ευρώ
20:40