Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός: Πλοία ήδη διασχίζουν τα Στενά του Ορμούζ
H κατάσταση των φορτηγών πλοίων στο Στενό του Ορμούζ σε μια οθόνη
AP Photo/Ebrahim NorooziΣε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για τη διέλευση πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.
«Πλοία έχουν ήδη αρχίσει να περνούν βάσει του σχεδίου», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού, αρνούμενος να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τα πλοία που διέσχισαν τον δίαυλο.
Τουλάχιστον δύο πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου και ένα φορτηγό πλοίο έπλευσαν τις τελευταίες 12 ώρες μέσω των Στενών στο πλαίσιο του σχεδίου, σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων LSEG.
Επιπρόσθετα, τουλάχιστον 35 άλλα εμπορικά πλοία, κυρίως πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, φορτηγά πλοία και πλοία εμπορευματοκιβωτίων, ετοιμάζονται να πλεύσουν μέσω των Στενών, σύμφωνα με τους LSEG και MarineTraffic, με βάση ανάλυση του Reuters για τις κινήσεις των πλοίων.
Το σχέδιο, το οποίο χρειάστηκε μήνες για να ολοκληρωθεί, θα επιτρέψει σε εκατοντάδες πλοία με περίπου 11.000 ναυτικούς που έχουν εγκλωβιστεί στον Κόλπο να διασχίσουν τα Στενά του Ορμούζ, δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αρσένιο Ντομίνγκες.
Πόλεμος στο Ιράν: «Βλήμα αγνώστου τύπου» χτύπησε φορτηγό πλοίο στο στενό του Ορμούζ
07:38
Μητσοτάκης: Η ΕΕ χρειάζεται νέα «όπλα» για να αντιμετωπίσει την εργαλειοποίηση της μετανάστευσης
07:27
Επιλεκτικοί κυνηγοί: Οι άνθρωποι της Εποχής των Παγετώνων στόχευαν κυρίως θηλυκά μαμούθ
07:24
Στη Μητρόπολη Αθηνών σήμερα στις 12 η κηδεία του Γιάννη Βαρβιτσιώτη - Επικήδειος από τον Μητσοτάκη
07:15