Υπ. Οικονομικών ΗΠΑ: «Τα αποδεσμευμένα ιρανικά κεφάλαια θα επιστρέψουν σε αμερικανικά προϊόντα»
Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπεσέντ
(AP Photo/Evan Vucci)Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, δήλωσε ότι μεγάλο μέρος των αποδεσμευμένων ιρανικών κεφαλαίων θα κατευθυνθεί στην αγορά αμερικανικών τροφίμων και φαρμάκων, παρά τις διαψεύσεις Ιρανών αξιωματούχων ότι έχει υπάρξει τέτοια δέσμευση.
Μιλώντας στο CNBC, ο Μπέσεντ υποστήριξε ότι «όποια χρήματα λάβουν οι Ιρανοί θα χρησιμοποιηθούν πρώτα προς όφελος του ιρανικού λαού», επιχειρώντας να παρουσιάσει τη διαδικασία ως ελεγχόμενη και ανθρωπιστικού χαρακτήρα.
Άμεση εποπτεία από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα έχει άμεση εποπτεία στον τρόπο με τον οποίο θα διατεθούν τα κεφάλαια, τα οποία αναμένεται να διοχετευθούν πιθανότατα μέσω του Κατάρ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ένα πολύ μεγάλο ποσοστό» των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά αμερικανικών τροφίμων και φαρμάκων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι με αυτόν τον τρόπο τα κεφάλαια θα «ανακυκλωθούν» πίσω σε αμερικανικά προϊόντα.
Disneyland: Η στιγμή που ανήλικος πέφτει από καταρράκτη ύψους 15 μέτρων σε διαδρομή του Splash Mount
18:30
Η αντιπολίτευση της Ισλανδίας απορρίπτει την ένταξη στην ΕΕ - «Δεν θα λύσει τα προβλήματα μας»
18:20
Πέθανε η δημοσιογράφος Πανδώρα Παφίλη - Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
18:11
Τραγωδία στα Κουφονήσια: Νεκρή 23χρονη Ελληνίδα τουρίστρια - Έρευνες για τις συνθήκες
18:02