Το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας αναχαίτισε τάνκερ ύποπτο ότι ανήκει στον σκιώδη ρωσικό στόλο
Δεξαμενόπλοια (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Altaf QadriTάνκερ, που θωρείται ύποπτο ότι ανήκει στον σκιώδη στόλο που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να παρακάμπτει τις εναντίον της κυρώσεις, αναχαίτισε το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας αναχαίτισε στην κεντρική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο Χ: «Το Πολεμικό Ναυτικό διέκοψε τον πλου του τάνκερ Deliver καθώς έπλεε ανοικτά της Σικελίας κατά παράβαση του δικαίου της θάλασσας».
Σημειώνεται πως πρόκειται για το πέμπτο ύποπτο τάνκερ που αναχαιτίζεται από τις γαλλικές ναυτικές δυνάμεις από τον Σεπτέμβριο 2025.
«Δεν θα επιτρέψουμε στον σκιώδη στόλο να παρακάμπτει τις κυρώσεις και να χρηματοδοτεί την ρωσική πολεμική προσπάθεια. Η Ευρώπη είναι αποφασισμένη. Θα συνεχίσει να καταβάλλει όλες τις αναγκαίες προσπάθειες για να αυξήσει το κόστος του πολέμου για την Ρωσία και να επιτρέψει την επίτευξη μίας σταθερής και διαρκούς ειρήνης για την Ουκρανία», έγραψε ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας συνόδευσε την ανάρτησή του με βίντεο που δείχνει την επέμβαση κομάντος μεταφερόμενων με ελικόπτερο στο πλοίο.
Το Deliver φέρει σημαία του Καμερούν και είχε αποπλεύσει από το Πριμόρσκ της Ρωσίας, σύμφωνα με την γαλλική περιφέρεια της Μεσογείου.
Δύο κυανόκρανοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν σε ενέδρα στο Νότιο Σουδάν
23:45
Περνάει από δίκη το ζευγάρι που σκαρφάλωσε στο Empire State Building για να αρραβωνιαστεί
23:33
Η Βρετανία δίνει στην Ουκρανία απόρρητη τεχνολογία πυραύλων - Πώς μπορεί να επηρεάσει τον πόλεμο
23:30
Συνολικά 49 αγροτοδασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα
23:22