ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλοί βουλευτές ψηφίσαν στη Βουλή με βερμούδες, κοντομάνικα και χωρίς παπούτσια

Αυστραλοί βουλευτές ψηφίσαν στη Βουλή με βερμούδες, κοντομάνικα και χωρίς παπούτσια
Youtube

Οι βουλευτές στο κοινοβούλιο του Κούινσλαντ της Αυστραλίας είναι κανονικοί άνθρωποι. Κουράζονται και βαριούνται. Δεν αντέχουν όλη την ημέρα να φορούν ταγιέρ και κουστούμια. Θέλουν την βολή τους.

Πρωταγωνιστές αυτής της απίθανης στιγμής είναι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι καταγράφηκαν από τις κάμερες του κοινοβουλίου να μπαίνουν τρέχοντας στην αίθουσα άλλοι με βερμούδες, άλλοι με κοντομάνικα και άλλοι χωρίς παπούτσια για να ψηφίσουν.

Το περιστατικό συνέβη όταν η τοπική κυβέρνηση κάλεσε σε ψηφοφορία για ένα νομοσχέδιο στις 2.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η συζήτηση αφορούσε τις άδειες για εταιρείες εξόρυξης. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συνεδρίας το προεδρείο δεν έδωσε τον λόγος σε έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν και να φύγουν από την αίθουσα. Λίγο αργότερα ο πρόεδρος του κοινοβουλίου χτύπησε το κουδούνι για να ειδοποιήσει τους βουλευτές ότι ήρθε η ώρα να ψηφίσουν.

Οι περισσότεροι βουλευτές, όμως, της αντιπολίτευσης είχαν αποσυρθεί στα δωμάτιά τους λόγω του προχωρημένου της ώρας αλλά στο άκουσμα του κουδουνιού έπρεπε να προσέλθουν άμεσα για να ψηφίσουν.

Στο βίντεο φαίνονται άλλοι βουλευτές να μπαίνουν με βερμούδες, άλλοι με κοντομάνικα και άλλοι χωρίς παπούτσια ενώ οι υπουργοί της τοπικής κυβέρνησης χειροκροτούν και γελούν ειρωνικά στη θέα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ