Επιστήμονες κατέγραψαν χιμπατζήδες να χρησιμοποιούν κλαδιά για ψάρεμα
Οι νοητικές ικανότητες των χιμπατζήδων δεν έχουν σταματήσει να ξαφνιάζουν τους επιστήμονες. Πρόσφατα ερευνητές τους εντόπισαν να ψαρεύουν χρησιμοποιώντας κλαδιά στο Μπακούν της Γουινέας.
Η συμπεριφορά των χιμπατζήδων καταγράφηκε από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Max Planck στη Λειψία της Γερμανίας.
Τα πλάνα έχουν καταγραφεί από φωτογραφικές μηχανές «παγίδες» που έχουν τοποθετήσει οι ερευνητές στην περιοχή. Ορισμένες από αυτές τοποθετήθηκαν κατά μήκος των ποταμών και των λιμνών.
Με δεδομένο ότι οι χιμπατζήδες θεωρούνται οι κοντινότεροι συγγενείς του ανθρώπου, με τον οποίο μοιραζόμαστε ένα κοινό πρόγονο, πριν περίπου 5 εκατ. χρόνια, καθώς και το 96% του DNA μας, ίσως θα έπρεπε να ξανασκεφτούμε την πιθανότητα ότι και οι χιμπατζήδες ανήκουν στο γένος Homo.
SPONSORED
Πτώση τουρίστριας από ύψος στη Σκιάθο – Νοσηλεύεται με κατάγματα στον θώρακα
08:17
Κίνηση: Σημειωτόν σε Κηφισό - Μεγάλες καθυστερήσεις στο κέντρο και την Αττική Οδό
08:15
Ο προβληματισμός της Αθήνας, οι επαφές και το πόρισμα για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα
08:13
Νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου - Κοντά στα 106 δολάρια το βαρέλι
08:05