Ρωσία: Μέλος κόμματος της αντιπολιτευσης συνελήφθη γιατί έκανε δωρεές σε «απαγορευμένη οργάνωση»
Ένα μέλος του ρωσικού, φιλελεύθερου κόμματος Γιάμπλακο, το οποίο αντιτίθεται στον πόλεμο στην Ουκρανία, συνελήφθη σήμερα στη Μόσχα με την υποψία ότι έκανε δωρεές σε απαγορευμένη οργάνωση, ανακοίνωσε το κόμμα.
Η Έλενα Περεπέλιτσα, 60 ετών, συνελήφθη οκτώ ημέρες αφού ο αντιπρόεδρος του κόμματος Μαξίμ Κρούγκλοφ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών με την κατηγορία ότι διέδιδε ψευδείς ειδήσεις για τον ρωσικό στρατό.
Τον Σεπτέμβριο, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία διανύει την πέμπτη χρονιά και οι επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εντός του ρωσικού εδάφους εντείνονται, στη Ρωσία θα διεξαχθούν εκλογές για την ανανέωση της Δούμας, της Κάτω Βουλής.
Το Γιάμπλακο, που κατά τη μετασοβιετική περίοδο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα φιλελεύθερα κόμματα της χώρας, σήμερα δεν έχει κανέναν βουλευτή στην κρατική Δούμα, μόνο μερικούς εκπροσώπους σε τοπικά κοινοβούλια. Θεωρείται απίθανο να κερδίσει κάποια έδρα στις φετινές εκλογές, όμως και μόνο η συμμετοχή του παρέχει μια πλατφόρμα για αντιπολεμικές απόψεις τις οποίες οι αρχές θέλουν να καταστείλουν.
Δορυφορικές εικόνες «επιβεβαιώνουν» ότι το Ιράν χτύπησε κέντρα δεδομένων της Amazon στο Μπαχρέιν
17:25
Σέρρες: Τρακτέρ καταπλάκωσε και σκότωσε αγρότη στο Στρυμονικό
17:14
Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι τον Μπίμπι για το Ιράν - Αν δεν ήμουν εγώ το Ισραήλ δεν θα υπήρχε»
17:05
Στο Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι για την συνάντηση με τον Τραμπ - Τα θέματα της ατζέντας
17:03