ΚΟΣΜΟΣ

Ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία ενός αεροπλάνου; (pics)

Ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία ενός αεροπλάνου; (pics)
. Bombardier Inc./Handout via REUTERS

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις αντοχές του σώματός σας στα μικρόβια, τότε ένα ταξίδι με αεροπλάνο είναι η πιο σίγουρη λύση.

Μέσα σε ένα τόσο κλειστό χώρο, που δεν αερίζεται και δέχεται ορδές ανθρώπων τα βακτήρια κάνουν πάρτι.

Όσον αφορά τυχόν απορίες σας για τα πιο βρώμικα σημεία σε ένα αεροπλάνο και γενικά σε αεροδρόμια, το Travelmath.com σας δίνει όλες τις απαντήσεις.

Η ιστοσελίδα έστειλε έναν μικροβιολόγο να πάρει 26 δείγματα από πέντε αεροδρόμια των ΗΠΑ και τέσσερις πτήσεις, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για το ποιες είναι.

Την κορυφή της λίστας μικροβίων κατακτά ο δίσκος μεταφοράς φαγητού με έναν μέσο αριθμό 2.155 βιώσιμων αποικιών μικροβίων (ΑΜ) ανά τετραγωνική ίντσα.

germs5

«Από την στιγμή που αυτό μπορεί να μεταφέρει βακτήρια κατευθείαν στο στόμα σου, μια διέξοδος είναι να εξαλείψετε την απευθείας επαφή του φαγητού με τον δίσκο», λέει ρεπόρτερ του Travelmath's.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν τα μηχανήματα νερού στα αεροδρόμια με 1.240 ΑΜ. Καλύτερα λοιπόν να αποφύγετε την ορμή σας να πιείτε νερό από εκεί και να ξεδιψάσετε διαφορετικά.

germs4

Τρίτο στην λίστα των έξι βλαβερών σημείων είναι το προσωπικό άνοιγμα του εξαερισμού πάνω από τα καθίσματα. Αν θέλετε να κλείστε την αέρα πάνω από το κεφάλι της τότε θα λάβετε περισσότερα μικρόβια (285 ΑΜ) απ΄ότι αν πατούσατε το καζανάκι της τουαλέτας.

germs3

Το καζανάκι έρχεται τέταρτο με 265 ΑΜ, πολύ λιγότερα από τον δίσκο αν αναλογιστούμε τα ποσοστά μικρόβιων που αυτός συγκεντρώνει.

germs2

Στην πέμπτη θέση του κινδύνου είναι η ζώνη ασφαλείας. Συγκεντρώνει 265 ΑΜ, αλλά τουλάχιστον σώζει από βέβαιο θάνατο.

germs1

Έκτο, τελευταίο και το πιο ακίνδυνο – συγκριτικά με τα παραπάνω – είναι οι σύρτες στις τουαλέτες. Έχουν το αθώο 70 ΑΜ.

germs

Journeys with germs: What are the dirtiest things on an airplane?

By Karla Cripps, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ