Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ - Νετανιάχου: Στη συζήτηση και οι δηλώσεις Ερντογάν κατά του Ισραήλ
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Alex BrandonΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ενημέρωσε για τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης.
Ο Νετανιάχου από την πλευρά του, σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του, εθεσε το θέμα των δηλώσεων κατά του Ισραήλ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στενού συμμάχου του Τραμπ ενώ τόνισε την αναγκαιότητα διατήρησης ζωνών ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ, εν μέσω της αποχώρησης του Ισραήλ από τις λεγόμενες «πιλοτικές ζώνες» στον Λίβανο, οι οποίες θα παραδοθούν στον λιβανέζικο στρατό.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους σε ολόκληρη την περιοχή, αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του Νετανιάχου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νετανιάχου στο CNNi: Η Τουρκία είναι «εχθρική χώρα» προς τις ΗΠΑ - Αντίθετος με την πώληση F-35
Ξεκινούν την Δευτέρα 13 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
00:30
Νέες ρυθμίσεις για πληρωμές και υποχρεώσεις νέων αγροτών
23:58
Λαβρόφ: «Η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν πρέπει να αντανακλά τα συμφέροντα όλων των πλευρών»
23:46
Μπέρναμ: «Πρέπει να πιέσουμε περισσότερο το Ισραήλ, ο Στάρμερ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων»
23:34