Νέο κύμα ουκρανικών επιθέσεων κατά του ρωσικού σκιώδους στόλου στην Αζοφική Θάλασσα - Ένας νεκρός
Μπαράζ επιθέσεων με drones κατά 21 ρωσικών τάνκερ στη Θάλασσα του Αζόφ στη διάρκεια της νύχτας ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησε ο στρατός της Ουκρανίας.
Τα χτυπήματα έγιναν στο πλαίσιο μιας στρατιωτικής επιχείρησης αποστέρησης των ρωσικών δυνάμεων από καύσιμα στην Ουκρανία.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ανακοινωσή τους, ότι έπληξαν επίσης, τέσσερα ρυμουλκά, δύο εμπορικά πλοία, αλλά και μία βυθοκόρο που υποστήριζε λιμενικές υποδομές, αλλά και προσέφερε στρατιωτική διοικητική υποστήριξη.
Aπό την επίθεση ένα άτομο σκοτώθηκε από την επίθεση ενός drone κατά τεσσάρων πλοίων, συμπεριλαμβανομένου κι ενός τάνκερ που μετέφερε μεθανόλη στον Κόλπο του Ταγκανρόγκ στη Θάλασσα του Αζόφ, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.
«Ένας ναυτικός σε ένα σκάφος τεχνικής υποστήριξης έχασε τη ζωή του. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου προς την οικογένεια και τους αγαπημένους του. Κανένας άλλος δεν τραυματίστηκε», ανέφερε ο Γιούρι Σλιούσαρ κυβερνήτης της περιφέρειας Ροστόφ, σε μία ανάρτησή του στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πλοία υπέστησαν διαφορετικών επιπέδων ζημιές, αλλά, «δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής μεθανόλης».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανικά drones έπληξαν οκτώ τάνκερ του σκιώδους ρωσικού στόλου στην Αζοφική Θάλασσα
Πρέσβειρα Άλισον Ντάνκαν: Η Αυστραλία θα αντλήσει διδάγματα από το έργο της Αθήνας στον ΟΗΕ
09:15
BOOKREADS : Από τον Στίβεν Κινγκ, στον Αντώνη Τουμανίδη: Τρία βιβλία για τη βία πίσω από την κανονικότητα
09:00
Basketgate: Οι ισχυρισμοί Παπαπέτρου που δεν έπεισαν - Στο «μικροσκόπιο» κινητά και επικοινωνίες
08:59
Ταϊβάν: Ένας νεκρός και πάνω από 500 τραυματίες από τον τυφώνα Τσάμπι - Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
08:44