Πάνω από χίλιοι πρόσφυγες διασώθηκαν στα νερά της Μεσογείου
Τουλάχιστον 1.400 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν το Σάββατο στη Μεσόγειο σε 7 επιχειρήσεις που συντόνισε το λιμενικό σώμα της Ιταλίας.
Οι πρόσφυγες είχαν επιβιβαστεί σε 6 φουσκωτές λέμβους και ένα πλεούμενο, διευκρίνισε η ιταλική ακτοφυλακή σε ένα δελτίο τύπου.
Σε μια εκ των επιχειρήσεων περίπου 800 άνθρωποι διασώθηκαν από το πλοίο Bourbon Argos που έχουν ναυλώσει οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Μεταξύ αυτών βρίσκονταν 205 γυναίκες και 22 παιδιά, διευκρίνισε η MSF Sea σε ένα μήνυμα στον λογαριασμό της στο Twitter.
Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις SOS Méditerranée, MOAS, Jugend Rettet συμμετείχαν επίσης σε άλλες επιχειρήσεις.
Από τις αρχές Νοεμβρίου, σχεδόν 5.400 πρόσφυγες έχουν φθάσει στις ιταλικές ακτές. Ήταν ελαφρά πάνω από 3.200 στο σύνολο του μήνα τον περασμένο χρόνο.
Τον μήνα Οκτώβριο καταγράφθηκε αριθμός ρεκόρ με σχεδόν 27.400 αφίξεις.
Περισσότεροι από 4.000 πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, έχασαν την ζωή τους στη Μεσόγειο φέτος, σύμφωνα με διεθνείς οργανώσεις.
Νέα επικοινωνία Τραμπ - Ζελένσκι πριν από τις συνομιλίες στη Γενεύη - Τι συζητήθηκε
22:28
Ανάρτηση Μητσοτάκη για την επίσκεψή του στην «κυρά του Δέλτα»: «Άρτεμη το χέλι δεν παίζεται» (vid)
22:15
Κούβα: Τέσσερις νεκροί, επτά τραυματίες σε μάχη του λιμενικού με σκάφος προερχόμενο από την Φλόριντα
22:06
Πέθανε ο Αντόνιο Τεχέρο Μολίνα, επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Ισπανία το 1981
22:02