Πρώτος θάνατος βρέφους από ιό Ζίκα στην Αργεντινή
Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του Ζίκα στην Αργεντινή κατέγραψαν οι Αρχές της χώρας, ανακοινώνοντας το Σάββατο ότι ένα βρέφος απεβίωσε από μικροκεφαλία που του προκάλεσε ο ιός Ζίκα.
Το βρέφος ήταν μόλις 10 ημερών, όπως διευκρίνισε ο διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας επιδημιολογίας, Χόρχε Σαν Χουάν, σε δηλώσεις του στο αργεντίνικο πρακτορείο ειδήσεων télam τις οποίες αναδημοσίευσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
«Το βρέφος ανήκει σε τέσσερα κρούσματα υπό παρατήρηση καθώς η επαρχία της Τουκουμάν έχουν καταγραφεί 24 κρούσματα του Ζίκα, ορισμένα από αυτά σε γυναίκες που κυοφορούν», διευκρίνισε ο Χουάν.
Η Βραζιλία, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό Ζίκα, έχει καταγράψει σχεδόν 1,5 εκατομμύρια κρούσματα συνολικά. 2.079 βρέφη έχουν γεννηθεί με δυσμορφίες στον εγκέφαλο, ενώ άλλα 3.077 αποτελούν αντικείμενο μελέτης. Τουλάχιστον 50 είναι αυτά που έχουν πεθάνει.
SPONSORED
Χειροπέδες σε 49χρονο που φωτογράφιζε 14χρονη μέσα σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη
10:50
Όταν η Σοβιετική Ένωση ονειρεύτηκε να κατακτήσει το Σύμπαν - Η ιστορία μέσα από αφίσες
10:41
Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή της Πάτρας – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί
10:31
Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε το μέρισμα της προόδου της Οικονομίας στην κοινωνία
10:21