Παρίσι κατά Άγκυρας για γάλλο δημοσιογράφο που κρατείται στην Τουρκία
Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό «απαίτησε» σήμερα την απελευθέρωση του γάλλου δημοσιογράφου Ολιβιέ Μπερτράν που κρατείται από την Παρασκευή από την αστυνομία στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντας την κράτησή του «απαράδεκτη».
«Είμαστε σε διαρκή επαφή μαζί του μέσω της πρεσβείας μας. Κάνουμε τα πάντα για να επιτύχουμε την απελευθέρωσή του», δήλωσε ο Ερό στα μμε Europe1/Les Echos/I-tele.
«Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο. Η Γαλλία απαιτεί την απελυθέρωση αυτού του δημοσιογράφου», επέμεινε.
Ο Ολιβιέ Μπερτράν, δημοσιογράφος του ηλεκτρονικού μμε Les Jours, συνελήφθη την Παρασκευή ενώ έκανε ρεπορτάζ στην Γκαζιάντεπ, κοντά στα συριακά σύνορα.
Η σύλληψη αυτή έγινε ενώ οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες μετά τη σύλληψη πολλών τούρκων δημοσιογράφων και μελών της αντιπολίτευσης.
«Κυρίως δεν πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε με την Τουρκία, αν το κάναμε θα ήταν μεγάλο λάθος», δήλωσε ο Ερό, καταγγέλλοντας παράλληλα «τις προσβολές της ελευθερίας του Τύπου και τις αυθαίρετες συλλήψεις».
SPONSORED
Tα εξεταστικά κέντρα των ειδικών Μαθημάτων για τις Πανελλήνιες 2026
05:00
Μέχρι πότε θα καταβληθούν τα 150 ευρώ για κάθε παιδί – Ποιοι είναι δικαιούχοι
04:00
ΑΣΕΠ 2Κ/2024: Τα οριστικά αποτελέσματα για τις 478 προσλήψεις στην Υγεία
03:00
Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων ΔΥΠΑ - Δείτε τα αποτελέσματα
02:00