Κυπριακό: Αποκαλύψεις Ακιντζί για τις διαπραγματεύσεις
Σε αποκαλύψεις για τα όσα συμφωνήθηκαν ανάμεσα στις δύο πλευρές για τη διακυβέρνηση του ομοσπονδιακού κράτους σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, προέβη ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί (Mustafa Akinci).
Όπως είπε, συμφωνήθηκε οι υπουργοί να είναι επτά Ελληνοκύπριοι και τέσσερις Τουρκοκύπριοι και μαζί με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο να είναι οκτώ προς πέντε.
Πρόεδρος και αντιπρόεδρος δεν θα έχουν ψήφο, αλλά θα χρειάζεται η ψήφος και ενός Τουρκοκύπριου για κάθε απόφαση.
Ο Ακιντζί είπε ότι τα θέματα ασφάλειας, εξωτερικής πολιτικής και άμυνας θα τα αποφασίζουν από κοινού ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος και ότι οι αποφάσεις της Βουλής θα υπογράφονται από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο.
Για την εκ περιτροπής προεδρία εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξει, λέγοντας ότι διαβλέπει κατανόηση.
Δημήτρης Κόκοτας: Από τα παιδικά χρόνια δίπλα στον Σταμάτη, στα πλατινένια ’90s και στην τελική μάχη
11:04
Θεοδωρικάκος: Δημιουργούνται πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας, οι περισσότερες στη βιομηχανία
11:02
Ρούμπιο σε συμμάχους για το Ιράν: Παγώνουν τα στρατιωτικά πλήγματα, το βάρος πέφτει στις κυρώσεις
10:58
Θρίλερ στη Λάρισα: Σορός 60χρονης βρέθηκε μουμιοποιημένη σε υπόγειο - Ήταν νεκρή πάνω από ένα χρόνο
10:54