ΚΟΣΜΟΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την ανατίναξη κλεμμένου φορτίου πετρελαίου στη Νιγηρία (vid)

Εντυπωσιακές εικόνες από την ανατίναξη κλεμμένου φορτίου πετρελαίου στη Νιγηρία (vid)
Youtube/Nigerian Air Force

Εικόνες που έρχονται από την Νιγηρία δείχνουν την στιγμή που τα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας της χώρας ανατινάσσουν δύο φορτηγά πλοία που μεταφέρουν κλεμμένο πετρέλαιο.

Σε μια προσπάθεια των Aρχών να σταματήσουν το λαθρεμπόριο τα δοχεία με το πετρέλαιο καταστρέφονται ολοσχερώς, ενώ στο πλοίο που μετακινείται στο Δέλτα του Νίγηρα.

Δύο ακόμη φορτία καταστράφηκαν σε ίδια επιχείρηση στα νότια της Νιγηρίας, την Πέμπτη. Το βίντεο ήρθε στην δημοσιότητα από την ίδια την Πολεμική αεροπορία της χώρας.

Σε ανακοίνωση τους οι αρχές τονίζουν: «Σε μια αμείλικτη προσπάθεια να σταματήσουμε την παράνομη αγορά πετρελαίου, καταστρέψαμε νέα φορτηγά πλοία και κανό που χρησιμοποιούνται από κλέφτες πετρελαίου για να μεταφέρουν το κλεμμένο προϊόν.

Ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας έβαλε φωτιά σε δύο παράνομα φορτηγά πλοία και κανό γεμάτα κλεμμένα προϊόντα».

«Οι τελευταίες πληροφορίες έδειξαν πως παράνομες δραστηριότητες ξεκίνησαν εκ νέου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η Πολεμική Αεροπορία δεν θα υποχωρήσει στην προσπάθεια της να βάλει ένα τέλος σε δράσεις τέτοιων εγκληματιών που σαμποτάρουν την οικονομία», ολοκληρώνει η ανακοίνωση.

Η κυρία δραστηριότητα της Νιγηρίας στο τομέα του πετρελαίου γίνεται στα νότια της χώρας, όμως στην περιοχή υπάρχουν αντιδράσεις από την τοπική πολιτοφυλακή που ζητά πιο δίκαιη μοιρασιά του πετρελαίου.

Επιθέσεις σε αγωγούς και αρπαγές δοχείων γίνονται όλο και συχνότερα, με αποτέλεσμα να χάνονται περίπου 1.8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με το OPEC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ