ΚΟΣΜΟΣ

Μπ. Τζόνσον: Ευκαιρία για την ΕΕ η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ

Μπ. Τζόνσον: Ευκαιρία για την ΕΕ η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ
REUTERS/Justin Tallis/Pool

«Ευκαιρία» για την ΕΕ χαρακτήρισε την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να «προδικάζει» πώς θα είναι η προεδρία του.

Προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο κ. Τζόνσον τόνισε: «Ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως το έχω ήδη πει, είναι κάποιος με τον οποίο μπορούμε να συζητήσουμε και πιστεύω ότι (η εκλογή του) ενδέχεται να είναι κάτι καλό για τη Βρετανία, αλλά και για την Ευρώπη».

Χθες, Κυριακή, ο Βρετανός ΥΠΕΞ αρνήθηκε να συμμετάσχει σύνοδο των ομολόγων του που ήταν αφιερωμένη στις επιπτώσεις της εκλογής Τραμπ, εκτιμώντας ότι είναι «ανώφελη» μια τέτοια συζήτηση, δεδομένου πως ο νεοεκλεγείς πρόεδρος δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει την εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει.

«Δεν έχουν περάσει παρά μερικές ημέρες από τις εκλογές, πιστεύω ότι πρέπει όλοι να περιμένουμε και να δούμε τι θα βάλουν στο τραπέζι», εξήγησε ο Τζόνσον.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ μαρτυρά την κρίση εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ των λαών και των ηγετών τους.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να θεωρήσουμε αυτή την εκλογή ως μια στιγμή ευκαιρίας», είπε ο ίδιος.

«Οι άνθρωποι που αισθάνονται ότι δεν τους άκουγαν σωστά, δεν τους εκπροσωπούσαν σωστά, άρχισαν να κάνουν τη φωνή τους να ακούγεται. Εμείς, όλος ο κόσμος πρέπει να τους ακούσει και να προχωρήσει τα πράγματα με θετικό τρόπο», είπε ολοκληρώνοντας ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ