Ο στρατός της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε ιρανικά drones
Ιορδανοί στρατιώτες (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Raad AdaylehΗ Πολεμική Αεροπορία της Ιορδανίας αναχαίτισε τρεις ιρανικούς πυραύλους και έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που είχαν ως στόχο την επικράτεια της χώρας το τελευταίο 24ωρο, ενώ ένας τέταρτος πύραυλος έπεσε σε ακατοίκητη περιοχή, μετέδωσε την Πέμπτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Πέτρα (Petra), επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.
Σύμφωνα με την πηγή από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας – Αραβικός Στρατός, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν και κατέρριψαν τρεις πυραύλους το πρωί της Πέμπτης.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο τέταρτος πύραυλος κατέπεσε σε απομακρυσμένη και ακατοίκητη περιοχή.
Επιπλέον, ο στρατός ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Τετάρτης αναχαιτίστηκαν και καταρρίφθηκαν έξι ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, διευκρινίζοντας ότι από τα περιστατικά δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε υλικές ζημιές.
Η στρατιωτική πηγή τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να παρακολουθούν τον εναέριο χώρο της Ιορδανίας και διατηρούν «το υψηλότερο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας» ώστε να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή κατά της ασφάλειας του βασιλείου ή των πολιτών του, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής.
Παράλληλα, ο στρατός κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τα σημεία όπου έχουν πέσει πύραυλοι, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή συντρίμμια, να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση εντοπισμού τους και να βασίζονται αποκλειστικά στις επίσημες πηγές για την ενημέρωσή τους.
Τέλος, προειδοποίησε το κοινό να μην αναπαράγει φήμες ή πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το Ιράν υποστηρίζει ότι στοχοποίησε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις των ΗΠΑ σε Ιορδανία και Κουβέιτ
Μαύρος καπνός από υπόγειο στον Άρειο Πάγο - Επί τόπου η Πυροσβεστική
16:12
Κόντρα Βορίδη - Μάντζου για Συνταγματική Αναθεώρηση: «Δειλία ΠΑΣΟΚ» και άρνηση σε «λευκές επιταγές»
16:08
«Καμπάνα» 890 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ στην Google - Οι κατηγορίες για παραβίαση κανόνων
15:59
EUIPO: Nέο Voucher έως 2.000 ευρώ για την προστασία γεωγραφικών ενδείξεων βιοτεχνικών προϊόντων
15:49