Επέστρεψαν στη Γη στο διάστημα οι Ρώσοι κοσμοναύτες και ο Αμερικανός αστροναύτης
Ο αστροναύτης της NASA, Κρις Γουίλιαμς, αριστερά, οι κοσμοναύτες της Roscosmos, Σεργκέι Κουντ-Σβερτσκόφ και Σεργκέι Μικάεφ μέσα στο διαστημόπλοιο Soyuz MS-28
Bill Ingalls/NASA / APΜετά από οκτώ μήνες ερευνών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ο Αμερικανός αστροναύτης που είχαν ταξιδέψει με το «Soyuz MS-28» στο διάστημα επέστρεψαν με ασφάλεια στις στέπες του Καζακστάν την Κυριακή (26/7).
Οι Ρώσοι κοσμοναύτες Σεργκέι Κουντ-Σβερτσκόφ και Σεργκέι Μικάεφ και ο αστροναύτης της NASA, Κρις Γουίλιαμς προσγειώθηκαν ομαλά νοτιοανατολικά του Τζεζκάζγκαν.
Σύμφωνα με το CNNi, παρέμειναν σε τροχιά για 241 ημέρες και ήταν η πρώτη διαστημική αποστολή για τον Γουίλιαμς και τον Μικάεφ και η δεύτερη για τον Κουντ-Σβερτσκόφ.
Το πλήρωμα θα μεταφερθεί με ελικόπτερο στην Καραγκάντα, όπου ο Γουίλιαμς θα επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για να επιστρέψει στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA στο Χιούστον, ενώ οι Κουντ-Σβερτσκόφ και Μικάεφ θα πάρουν πτήση για τη βάση εκπαίδευσής τους στο Σταρ Σίτι, λίγο έξω από τη Μόσχα.

Το διαστημόπλοιο Soyuz MS-28 επέστρεψε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Roscosmos Space Corporation / APΥπενθυμίζεται ότι, στις 14 Ιουλίου, ένα άλλο πλήρωμα είχε αναχωρήσει για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Πρόκειται για τον αστροναύτη της NASA, Ανίλ Μένον και των κοσμοναυτών της Roscosmos, Πιότρ Ντουμπρόφ και Άννα Κίκινα έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για νέα οκτάμηνη αποστολή, μετά την εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Το διαστημόπλοιο Soyuz MS-28 επέστρεψε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Roscosmos space corporation / APΗ νεοαφιχθείσα τριάδα έχει ενταχθεί στους αστροναύτες της NASA Τζέσικα Μέιρ και Τζακ Χάθαγουεϊ, την αστροναύτη της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας Σόφι Αντενότ και τον κοσμοναύτη της Roscosmos Αντρέι Φεντιάεφ στο πλαίσιο της Αποστολής 75.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Soyuz - Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και Αμερικανός αστροναύτης το πλήρωμα
Αλλαγές στο φαρμακείο αυτοκινήτων από το 2027 - Τι θα πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών
14:28
Η Σαουδική Αραβία διέψευσε τους ισχυρισμούς των Χούθι ότι έπληξαν εγκατάσταση της Aramco στο Ριάντ
14:17
Στους 188 οι νεκροί στον αγροτικό κλάδο από το 2022 – Στο επίκεντρο οι καταπλακώσεις από τρακτέρ
14:06
Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Ποια δρομολόγια του σιδηροδρόμου έχουν σταματήσει
14:04