ΚΟΣΜΟΣ

Μάικλ Μουρ: Αναγκαίος για τους Δημοκρατικούς ένας διάσημος ηγέτης

Μάικλ Μουρ: Αναγκαίος για τους Δημοκρατικούς ένας διάσημος ηγέτης
REUTERS / EDUARDO MUNOZ

Την άποψη ότι η μελλοντική επιτυχία του Δημοκρατικού κόμματος θα στηριχθεί με το να «αγκαλιάσει» όλους αυτούς που πίστεψαν στον λαϊκισμό και με την επιστράτευση ενός διάσημου προσώπου για την ηγεσία τους, εξέφρασε ο Μάικλ Μουρ.

Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε στο CNN και υποστήριξε ότι το κενό που θα δημιουργηθεί από την αποχώρηση της Χίλαρι Κλίντον και του Μπαράκ Ομπάμα θα ήταν καλύτερα να καλυφθεί από μία διασημότητα.

«Η καλύτερη επιλογή για να ηγηθεί τους Δημοκρατικούς θα ήταν αυτή της Όπρα Γουίνφρεϊ ή του Τομ Χανκς», επισήμανε ο Μουρ, προσθέτοντας ότι «γιατί να μην ηγηθεί ένας αγαπητός άνθρωπος; Έχουμε τόσους πολλούς από αυτούς. Οι Ρεπουμπλικάνοι το έχουν κάνει αυτό επιλέγοντας τον Ρόναλντ Ρέιγκαν και τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και άλλους», τόνισε ο Μουρ σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ο ντοκιμαντερίστας συνέχισε λέγοντας πως «γιατί να μην ηγηθεί κάποιος που αγαπάει ο αμερικανικός λαός και πραγματικά θα πρέπει να επιλέξουμε κάποιον έξυπνο και με ορθές πολιτικές αντιλήψεις. Κι αυτοί τα έχουν όλα αυτά».

Πάντως μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian» ούτε ο Χανκς αλλά ούτε η Γουίνφρεϊ έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να ασχοληθούν με την πολιτική, σε αντίθεση με τον Γουίλ Σμιθ, την Αντζελίνα Τζολί, την Ροουζάν Μπαρ και τον Ντουέιν Τζόνσον, που έχουν δηλώσει ότι θα τους ενδιέφερε η ενασχόληση με τα κοινά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ