Θέουτα: Η Βρετανία θα προσφέρει βοήθεια στην Ισπανία, λέει ο Μπέρναμ
Μετανάστες περνούν από το Μαρόκο στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα, Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026
AP Photo/Antonio SempereΗ βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με τις ισπανικές αρχές, προτείνοντας τη συνδρομή της για την αντιμετώπιση της αυξημένης εισροής μεταναστών από το Μαρόκο προς τον θύλακα της Θέουτα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Άντι Μπέρναμ.
Ο Μπέρναμ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται πρώτα απ’ όλα για ζήτημα της ισπανικής κυβέρνησης αλλά προκαλεί ανησυχίες», επισημαίνοντας τη σημασία του θέματος για τη Μεγάλη Βρετανία.
Συμπλήρωσε πως «είμαστε σε επαφή αυτή τη στιγμή με την ισπανική κυβέρνηση, τις ισπανικές αρχές, για να τους προσφέρουμε τη βοήθειά μας, αλλά επίσης για να καταλάβουμε καλύτερα τις συνέπειες αυτής της κατάστασης», χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της προσφερόμενης βοήθειας.
Η κόρη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας έχει έναν νεότερο αδελφό ή αδελφή λέει η Σεούλ
14:44
Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στη Λάρισα - Σηκώθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα
14:41
Τραγωδία στην Κίνα: 20 νεκροί από πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο - Έρευνες για αγνοούμενους
14:35
Attica Group: Ενδυναμώνοντας σταθερά το αποτύπωμα στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον
14:27