Δεύτερη ημέρα ανακρίσεων για τον Τζούλιαν Άσανζ
Η γενική εισαγγελέας της Σουηδίας Ίνγκριντ Ίσγκρεν έφθασε σήμερα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να ανακρίνει τον Τζούλιαν Άσανζ, ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks που κατηγορείται για βιασμό στη Σουηδία, όπως δήλωσε φωτογράφος του Reuters που βρέθηκε στο σημείο.
Ο Άσανζ, ο οποίος έχει καταφύγει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στη βρετανική πρωτεύουσα, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδουν. Χθες Δευτέρα, ξεκίνησε να ανακρίνεται από τους εισαγγελείς στην πρεσβεία, όπως αναφέρεται και στο τηλεγράφημα του ΑΠΕ.
Ο Άσανζ, που εξόργισε τις ΗΠΑ δημοσιοποιώντας χιλιάδες απόρρητα διπλωματικά έγγραφα, κατέφυγε στην πρεσβεία καθώς φοβόταν ότι αν οι βρετανικές Αρχές συμφωνούσαν να τον εκδώσουν στη Σουηδία, υπήρχε ο κίνδυνος η Στοκχόλμη να τον παραδώσει με τη σειρά της στην Ουάσινγκτον και να καταδικαστεί από την αμερικανική δικαιοσύνη σε πολυετή κάθειρξη.
Η κατάθεσή του ενδέχεται να παραταθεί και για τις επόμενες ημέρες.
Σε δύο δόσεις το επίδομα παιδιού: Ιούνιο και Αύγουστο οι πληρωμές μέχρι 900 ευρώ
00:30
Νεκρή εντοπίστηκε 41χρονη στο δωμάτιο που διέμενε στα Χανιά
23:58
Ιστιοφόρο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Νισύρου - Καρέ καρέ η διάσωση των δύο επιβατών
23:55
Ανδρουλάκης: «Οι πολίτες θέλουν την αλλαγή και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τη φέρει»
23:50