ΚΟΣΜΟΣ

«Πίθηκο σε τακούνια». Το ρατσιστικό σχόλιο για τη Μισέλ Ομπάμα προκαλεί αντιδράσεις

«Πίθηκο σε τακούνια». Το ρατσιστικό σχόλιο για τη Μισέλ Ομπάμα προκαλεί αντιδράσεις

Θα είναι αναζωογονητικό να έχουμε μία αριστοκρατική, όμορφη, αξιοπρεπή Πρώτη Κυρία στον Λευκό Οίκο. Κουράστηκα να βλέπω έναν πίθηκο σε τακούνια” έγραψε στο Facebook της η Πάμελα Ράμσεϊ Τέιλορ, διευθύντρια του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Κομητείας Κλέι, Clay County Development Corp, για την απερχόμενη πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα με αφορμή την είσοδο στο Λευκό Οίκο της Μελάνια Τραμπ.

Τη χυδαία ρατσιστική επίθεση συνέχισε από την μεριά της η δήμαρχος της πόλης Κλέι στη Δυτική Βιρτζίνια, Μπέβερλι Γουέλινγκ. “Μόλις μου έφτιαξες την ημέρα Παμ” έγραψε. Το σχόλιο εντοπίστηκε αρχικά από τον τηλεοπτικό σταθμό WSAZ-TV πριν διαγραφεί λίγο αργότερα.

Ούτε η Τέιλορ, ούτε η Γουέιλινγκ απάντησαν στα σχόλια και στις προσπάθειες των δημοσιογράφων να επικοινωνήσουν μαζί τους.

To Τwitter απαίτησε με τα ανάλογα hashtags την απόλυση της Τέιλορ ενώ η online κοινότητα προχώρησε σε διαδικτυακή αίτηση για την απόλυση των δύο γυναικών από τις θέσεις τους που έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 88.000 υπογραφές.

2016 10 18T134200Z 113425169 HT1ECAI121K0L RTRMADP 3 USA ITALY

Mε τη σύζυγο του Ματέο Ρέντσι στο Λευκό Οίκο. Πηγή: Reuters

Η Τέιλορ απολογήθηκε για το σχόλιό της, ενώ δήλωσε ότι δέχθηκε επίπληξη στη δουλειά της αναφέροντας ότι η κατάσταση εξελίχθηκε σε ένα “έγκλημα μίσους εναντίον μου”. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά της δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους. Η ΜΚΟ προχώρησε σε απόλυση της. Από την πλευρά της η δήμαρχος της μικρής πόλης του Κλέιν, Γουέλινγκ, τόνισε στην Washington Post ότι το σχόλιο της “δεν ήταν ρατσιστικό”.

petiition

ΔΗΜΟΦΙΛΗ