Ισπανία: Τουλάχιστον 72 οι νεκροί από το μαζικό κύμα μεταναστών στο θύλακα της Θέουτα
Mετανάστες προσπαθούν να περάσουν στη Θέουτα
AP PhotoΤουλάχιστον 72 είναι σήμερα οι νεκροί από τα τραγικά γεγονότα της Πέμπτης στον ισπανικό θύλακα Θέουτα από το Μαρόκο, καθώς πέντε πτώματα εντοπίστηκαν κατά μήκος της ακτής, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.
Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι πέρασαν στη Θέουτα από το έδαφος και τη θάλασσα σε μία πρωτόγνωρη κλιμάκωση μαζικής έλευσης μεταναστών που άρχισε την Πέμπτη, σε ένα από τα δύο χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική, προκαλώντας συναγερμό στις Βρυξέλλες.
Περισσότεροι από 48.000 μετανάστες επέστρεψαν στο Μαρόκο μέσα σε 48 ώρες, ενώ η επιστροφή τους συνεχίστηκε και μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης για δυστύχημα στη Ψάθα: «Οδύνη για τους δύο μαχητές που έπεσαν στον πόλεμο με τις φωτιες»
19:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτός «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» θέτει η Μαρία Καρυστιανού τον Θανάση Αυγερινό
19:42
ΕΛΛΑΔΑ
Φωτιά - Αττικοβοιωτία: Στο Συντονιστικό Κέντρο Μητσοτάκης και Τασούλας - Στο Κρύο Πηγάδι οι φλόγες
19:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Τασούλας και Κυριάκος Μητσοτάκης
19:25
ΚΟΣΜΟΣ