Στο σκοτάδι βυθίστηκε η Κούβα: Νέα διακοπή ηλεκτροδότησης σε εθνική κλίμακα
Διακοπή ρεύματος στην Κούβα (φωτογραφία αρχείου)
EPA/ERNESTO MASTRASCUSA/ ΑΠΕ ΜΠΕΣτο σκοτάδι βυθίστηκε η Κούβα μετά τη νέα διακοπή ηλεκτροδότησης σε εθνική κλίμακα που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, σύμφωβνα με ανακοίνωση της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού της χώρας.
Αναλυτικότερα η Unión Eléctrica (UNE) ανέφερε μέσω X ότι στις 22:43 (τοπική ώρα 05:43 ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε «πλήρης αποσύνδεση» του εθνικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα όλη η νήσος της Καραϊβικής - η οποία υφίσταται από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς πετρελαϊκό αποκλεισμό από τις ΗΠΑ - να βυθιστεί στο σκοτάδι, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσάς της, της Αβάνας.
Η Κούβα, βυθισμένη σε οικονομική κρίση εδώ και πέντε χρόνια, υφίσταται συχνά διακοπές ρεύματος, γενικές ή μερικές, λόγω των πεπαλαιωμένων υποδομών του δικτύου της και της έλλειψης καυσίμων τους τελευταίους μήνες.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε από τον Ιανουάριο, όταν η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε πετρελαϊκό αποκλεισμό στην Κούβα και περιέπλεξε πολύ τον εφοδιασμό με καύσιμα των ηλεκτροπαραγωγικών εγκαταστάσεών της και των γεννητριών, που κατά κανόνα λειτουργούν με εισαγόμενο πετρέλαιο ντίζελ.
Ήδη το βράδυ του Σαββάτου είχε σημειωθεί διακοπή ρεύματος σε πέντε επαρχίες. Η παροχή αποκαταστάθηκε χθες, πριν από τη νέα διακοπή.
Ποτάμι με κροκόδειλους επιλέχθηκε για τα αθλήματα κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς της Αυστραλίας
15:48
Γιώργος Μαζωνάκης: Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ερευνά τους δύο γιατρούς
15:43
Λαμία: Συνελήφθη 61χρονος για ναρκωτικά και όπλα - Σπάθες ανάμεσα στα κατασχεθέντα
15:29
Έτρεχε στην Ιόνια Οδό με 178 χλμ/ώρα σε σημείο με όριο τα 100 – Δεν είχε δίπλωμα
15:27