ΚΟΣΜΟΣ

Εκπρόσωπος Τερέζα Μέι: αναξιόπιστο το υπόμνημα που διέρρευσε

Εκπρόσωπος Τερέζα Μέι: αναξιόπιστο το υπόμνημα που διέρρευσε
REUTERS / TOBY MELVILLE

Το υπόμνημα που διέρρευσε, δημοσιοποιήθηκε από τους Times και στο οποίο αναφέρεται πως η Βρετανία δεν έχει συνολική στρατηγική για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση «είναι ένα έγγραφο το οποίο δεν είχε παραγγελθεί και έχει γραφτεί από ένα άτομο για εταιρεία ορκωτών λογιστών», δήλωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Είναι ένα έγγραφο το οποίο δεν είχε παραγγελθεί και δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την κυβέρνηση. Δεν παραγγέλθηκε από την κυβέρνηση, παρήχθη από ένα άτομο μιας εξωτερικής λογιστικής εταιρείας, το οποίο δεν εργαζόταν για την κυβέρνηση», δήλωσε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, προσθέτοντας ότι το υπόμνημα «δεν έχει αξιοπιστία».

Η εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν παραδέχεται τις ανησυχίες που αναφέρονται στο υπόμνημα και δήλωσε πως «η Deloitte πρέπει να απαντήσει για το περί τίνος πρόκειται. Φαίνεται πως πρόκειται για μια εταιρεία που ψαρεύει πελάτες και τώρα βοηθείται από τα μέσα ενημέρωσης».

Εκπρόσωπος της Deloitte, στην οποία επιτέθηκε η εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ