Πύραυλος της SpaceX θα συντριβεί στη Σελήνη με 8.400 χλμ/ώρα - Κρούση ίση με τρεις τόνους TNT
Ο πύραυλος της SpaceX «Falcon 9»
AP Photo/John RaouxΜε ταχύτητα 8.400 χιλιομέτρων/ ώρα - επτά φορές την ταχύτητα του ήχου - αναμένεται να προσκρούσει στη Σελήνη ο πύραυλος της Space X «Falcon 9», που εκτοξεύτηκε πριν από 19 μήνες από τη Γη.
Μάλιστα, η εκρηκτική κρούση του πυραύλου εκτιμάται πως θα είναι ισοδύναμη με τρεις τόνους... TNT.
Σύμφωνα με το SkyNews, ο ειδικός στην παρακολούθηση του διαστήματος Μπιλ Γκρέι προβλέπει ταχύτητα πρόσκρουσης 8.400 χλμ/ώρα - επτά φορές την ταχύτητα του ήχου - όταν το αντικείμενο χτυπήσει κοντά στον κρατήρα Αϊνστάιν, το φωτεινό δυτικό άκρο της σελήνης.

Ο πύραυλος της SpaceX «Falcon 9»
AP Photo/John RaouxΟ εκπρόσωπος της NASA, Τζίμι Ράσελ, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος για τη Γη» από την πρόσκρουση. Τα μάτια όλου του κόσμου, όμως, θα περιμένουν τη στιγμή που θα συντριβεί το διαστημόπλοιο. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως η στιγμή της πρόσκρουσης θα είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να «σκαλίσει» έναν κρατήρα να εκτοξεύσει ένα σύννεφο σκόνης και ερειπίων.
Το σεληνιακό διαστημόπλοιο αναγνώρισης της NASA και το σεληνιακό διαστημόπλοιο «Danuri» της Νότιας Κορέας θα συλλέξουν φωτογραφίες πριν και μετά από τη σκηνή της συντριβής.
Ο επιστήμονας του Εθνικού Εργαστηρίου Λος Άλαμος στο Νέο Μεξικό, Μπέντζαμιν Φερνάντο, ανέφερε πως: «Η βαρύτητα στη σελήνη είναι χαμηλή και δεν υπάρχει άνεμος για να φυσήξει τη σκόνη μακριά».
Μετά την έκρηξη, προβλέπει έναν κρατήρα πρόσκρουσης διαμέτρου σχεδόν 27 μέτρων και βάθους πέντε μέτρων - πολύ μικρό για να τον δει κανείς από τη Γη, αλλά ορατό σε διαστημόπλοια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέα σελίδα για την SpaceX μετά την IPO - Σχέδια για πάνω από 100.000 δορυφόρους σε τροχιά
Αποναρκοθέτηση και προσωρινό διάδρομο στο Ορμούζ συζητούν Ιράν και Ομάν
22:13
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 4,7 εκατ. ευρώ
22:06
Τραμπ για θάνατο Ντόλι Πάρτον: Μεσίστιες οι σημαίες των ΗΠΑ για μια εβδομάδα - «Ο κόσμος σε αγαπά»
22:00
Τέμπη: Αξιοποίηση όλων των βίντεο στην κύρια δίκη ζητούν συγγενείς θυμάτων
21:52