ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Ομπάμα: εκτός από θερμά λόγια δεν είχε κάτι άλλο στις αποσκευές του, λέει η Bild

Επίσκεψη Ομπάμα: εκτός από θερμά λόγια δεν είχε κάτι άλλο στις αποσκευές του, λέει η Bild
Eurokinissi/Βασίλης Κουτρουμάνος

"...Εκτός από θερμά λόγια ο Ομπάμα δεν είχε τίποτε άλλο στις αποσκευές του. Όπως και πέρυσι όταν ο Τσίπρας ήταν στην Ουάσινγκτον. Όπως πάντα", αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild σχολιάζοντας την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

"Ο Τσίπρας είχε εναποθέσει για άλλη μια φορά μεγάλες ελπίδες για ένα σοβαρό βήμα για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους", γράφει η εφημερίδα.

"Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα ήταν ο θαυματοποιός γιατρός ο οποίος φέρνει τη γιατρειά. Εδώ και καιρό πιέζει για κούρεμα του ελληνικού χρέους. Οι ελπίδες όμως δεν ευοδώθηκαν", σημειώνει η εφημερίδα.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στη φράση του Μπάρακ Ομπάμα: «Η αυστηρή λιτότητα δεν φέρνει την ευημερία». Τη χαρακτηρίζει ως φράση "υπέρ του Τσίπρα", ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι κατά της πολιτικής λιτότητας σε αντίθεση με το Βερολίνο.

Το ρεπορτάζ επισημαίνει, επίσης, τη φράση του Αμερικανού Προέδρου προς τον Έλληνα Πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο: «Πιστεύουμε ότι μια ισχυρή, ενωμένη και ευημερούσα Ευρώπη δεν είναι κάτι θετικό μόνο για την ίδια την Ευρώπη, αλλά και για τον κόσμο και την Ευρώπη".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ