Στη Σαουδική Αραβία αύριο ο Ερντογάν - Κρίσιμες επαφές με πρίγκιπα Σαλμάν και Πακιστανό πρωθυπουργό
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρίγκιπας Σαλμάν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Saudi Press Agency via APΣτη Σαουδική Αραβία μεταβαίνει αύριο, Παρασκευή (6/8) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον Πακιστανό πρωθυπουργό Σεχμπάζ Σαρίφ, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.
Η παρουσία του στη Σαουδική Αραβία έρχεται σε μία κρίσιμη συγκυρία καθώς είναι σε εξέλιξη διπλωματικές πρωτοβουλίες με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και τον τερματισμό του πολέμου με το Ιράν.
Ωστόσο αυτή είναι η μία πτυχή της παρουσίας του εκεί. Πληροφορίες θέλουν την Τουρκία να επιδιώκει να ενταχθεί στη συμφωνία αμοιβαίας άμυνας που υπέγραψαν η Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Κάθε πλευρά έχει να συνεισφέρει κάτι: η Σαουδική Αραβία τα κεφάλαια, η Τουρκία τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και την αμυντική τεχνολογία, και το Πακιστάν τα πυρηνικά όπλα, τα μοναδικά στον μουσουλμανικό κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αντάρτες Χούθι: Πραγματοποιήσαμε στρατιωτική επιχείρηση με στόχο σαουδαραβικές δυνάμεις
Στενά του Ορμούζ: «Μπλόκο» σε πλοία των ΗΠΑ και του Ισραήλ εξετάζει το Ιράν
Ρυθμίσεις οφειλών: Τι αλλάζει στην διαπραγμάτευση με τον servicer - Τα πρόστιμα
00:30
Ρώσος χάκερ που συνελήφθη στο Τόκιο μεταφέρθηκε στην Γερμανία
23:59
Γάζα: Πέντε νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων
23:50
Σε διαβούλευση το νέο πλαίσιο για οφειλέτες και servicers: Οι αλλαγές σε ιδιωτικό χρέος, τράπεζες
23:40