ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε η δήμαρχος που επιδοκίμασε τα ρατσιστικά σχόλια για την Μισέλ Ομπάμα

Παραιτήθηκε η δήμαρχος που επιδοκίμασε τα ρατσιστικά σχόλια για την Μισέλ Ομπάμα
REUTERS/ CARLOS BARRIA

Την παραίτησή της υπέβαλλε η δήμαρχος του Κλέι, μιας μικρής πόλης στη δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, η οποία επιδοκίμασε τα ρατσιστικά σχόλια που έγιναν στο Facebook εις βάρος της Πρώτης Κυρίας Μισέλ Ομπάμα.

Το περιστατικό έχει ως εξής: Με μια ρατσιστική ανάρτησή της στο Facebook, η Πάμελα Ράμσεϊ Τέιλορ που εργάζεται στην κομητεία του Κλέι, αποκάλεσε «πίθηκο με τακούνια» την Πρώτη Κυρία, σχόλιο που επιδοκίμασε η δήμαρχος.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια, η Ράμσεϊ έγραψε πως: «Θα είναι αναζωογονητικό να έχουμε ξανά μια όμορφη, αξιοπρεπή και στιλάτη Πρώτη Κυρία στον Λευκό Οίκο. Έχω βαρεθεί να βλέπω τον πίθηκο με τακούνια». Η δήμαρχος του Κλέι Μπέβερλι Γουέλινγκ απάντησε στο σχόλιο αυτό: «Πάμ, μου έφτιαξες την ημέρα».

Αμέσως προκλήθηκε σάλος, ενώ μια αίτηση που ζητούσε την αποπομπή των δύο γυναικών συγκέντρωσε περισσότερες από 160.000 υπογραφές.

Έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε, η Γουέλινγκ αποφάσισε να παραιτηθεί, ενώ η Τέιλορ αποπέμφθηκε από τη θέση της.

Σε ανακοίνωση που έστειλε στην εφημερίδα Washington Post, η Γουέλινγκ είχε ζητήσει συγγνώμη λέγοντας: «Δεν είχα καμία πρόθεση να φανώ ρατσίστρια μέσω του σχολίου μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ