Ο Λίβανος γίνεται η πρώτη χώρα του αραβικού κόσμου που καταργεί την θανατική ποινή
To Κοινοβούλιο του Λιβάνου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Hussein MallaΟ Λίβανος γίνεται η πρώτη χώρα του αραβικού κόσμου που καταργεί την θανατική ποινή και την αντικαθιστά με ισόβια κάθειρξη με καταναγκαστικά έργα.
Η μικρή μεσογειακή χώρα τηρεί ανεπίσημο μορατόριουμ στις εκτελέσεις από τον Ιανουάριο του 2004. Ωστόσο, έκτοτε έχουν εκδοθεί δεκάδες θανατικές καταδίκες, οι οποίες όμως στη συνέχεια ανεστάλησαν ή μετατράπηκαν σε άλλες ποινές.
Η πλειοψηφία του κοινοβουλίου του Λιβάνου - το οποίο απαρτίζεται από 128 μέλη - ψήφισε υπέρ της κατάργησης της θανατικής ποινής, με εξαίρεση την κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολάχ.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντέλ Νασάρ, ο οποίος παρευρισκόταν στο κοινοβούλιο, χαρακτήρισε την απόφαση «ιστορικό βήμα» για τη χώρα.
Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίες ζητούσαν τη θεσμοθέτηση του μορατόριουμ ή την πλήρη κατάργηση της θανατικής ποινής, χαιρέτισαν επίσης το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Βηρυτός αναφέρει ισραηλινή εισβολή σε ένα χωριό του νότου παρά την ανάπτυξη του λιβανικού στρατού
Τήνος: Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν από έκρηξη σε κατάσβεση φωτιάς σε επιχείρηση
21:35
Πρωθυπουργός Βατικανού για Πάπα Λέων: Συνεχίζω να ανησυχώ αλλά εμπιστεύομαι τα ιατρικά ανακοινωθέντα
21:25
ΗΠΑ: Την θανατική ποινή επιθυμεί ο Τραμπ για όποιον σκοτώνει πυροσβέστη
21:13
Βυθίστηκε αλιευτικό σκάφος στην Εύβοια λόγω κακοκαιρίας - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια
21:01