ΚΟΣΜΟΣ

«Αστακός» και το Βερολίνο για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα

«Αστακός» και το Βερολίνο για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα
REUTERS/ FABRIZIO BENSCH

Σε φρούριο έχει μετατραπεί το Βερολίνο , δεύτερο σταθμό του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα , ο οποίος θα μεταβεί εκεί απευθείας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο Ομπάμα αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Τέγκελ της γερμανικής πρωτεύουσας το βράδυ της Τετάρτης και, όπως και στην Αθήνα, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια.

Οι γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επαγρύπνηση ήδη πριν από την άφιξη του. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν μεταβεί στο Βερολίνο τα στελέχη της αμερικανής μυστικής υπηρεσίας αρμόδιας για την προστασία του προέδρου, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση. Σε φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters απαθανατίζονται Γερμανοί αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποιούν ελέγχους σε κάθε σημείο του κέντρου, σφραγίζοντας μέχρι και τα φρεάτια μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου.

2016 11 15T120315Z 1686741635 D1BEUMYWNZAA RTRMADP 3 OBAMA GERMANY

REUTERS/ FABRIZIO BENSCH

Γύρω από τον τόπο διαμονής του –το πολυτελές ξενοδοχείο Adlon που βρίσκεται δίπλα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου- έχει δημιουργηθεί μια ζώνη υψίστης ασφαλείας, ενώ όπως είναι αυτονόητο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων και των ποδηλάτων στην περιοχή.

2016 11 15T120319Z 1441332789 D1BEUMYWODAA RTRMADP 3 OBAMA GERMANY

REUTERS/ FABRIZIO BENSCH

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στις τρεις ημέρες παραμονής του Μπαράκ Ομπάμα θα υπάρξουν ακτίνες αποκλεισμού στις ζώνες εντός των οποίων θα κινηθεί. Αυτό ισχύει για το αεροδρόμιο Τέγκελ και για τον εναέριο χώρο πάνω από τη γερμανική πρωτεύουσα, τις διαδρομές προς το ξενοδοχείο διαμονής του Αμερικανού προέδρου, στους χώρους ενδεχόμενων δημόσιων εμφανίσεων, στη συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία και στους υπόλοιπους σταθμούς της επίσκεψής του.

Επιπλέον, θα τροποποιούνται ή θα διακόπτονται τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ανάλογα με το εκάστοτε σημείο στο οποίο κινείται ή βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος.

Είναι η πέμπτη και τελευταία επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη Γερμανία, στο τελευταίο υπερατλαντικό ταξίδι του που πραγματοποιεί στην Ευρώπη.

Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης του πλανητάρχη δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο, εκτός από την Μέρκελ, θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίοι θα μεταβούν στο Βερολίνο το πρωί της Παρασκευής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ