ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Ρέντσι: Η Ευρώπη να κάνει τη δουλειά της

Μ. Ρέντσι: Η Ευρώπη να κάνει τη δουλειά της
REUTERS/ MAX ROSSI

«Χάθηκαν υπερβολικά πολλές ευκαιρίες εξαιτίας της κουλτούρας της λιτότητας. Είναι υπερβολικά πολύς ο χρόνος που σπαταλήθηκε», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Καλτανισέτα της Σικελίας.

«Πρόκειται για μια αυτοκτονική λογική, η οποία μείωσε κατά 50% τις δημόσιες επενδύσεις, περικόπτοντας από την Ιταλία 20 δισ. ευρώ χρηματοδοτήσεων», σημείωσε και προσέθεσε πως «η ανάπτυξη περνά και μέσω της οδού των δημοσίων έργων».

Ο Ρέντσι αναφέρθηκε ακόμα στην απόφασή του να αφαιρέσει κατά τις περασμένες ημέρες την σημαία της Ευρώπης από κάποια τηλεοπτικά καδιαδικτυακά μηνύματά του, υπογραμμίζοντας πως «την σημαία αυτή την κρατάμε κοντά μας, δίπλα μας, αλλά λέμε παράλληλα ότι θέλουμε η Ευρώπη να κάνει σωστά την δουλειά της. Μια δουλειά που σχετίζεται με την προαγωγή της ανάπτυξης και όχι μόνον της λιτότητας και με τις επενδύσεις στο μέλλον και όχι μόνον σε γραφειοκρατία».

Τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι, «αν ξαναπάρει μπρος η μηχανή των νότιων περιφερειών της χώρας, η Ιταλία μπορεί να μετατραπεί σε πραγματική ατμομηχανή της Ευρώπης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ