ΚΟΣΜΟΣ

Κέρι: Οι απόψεις του Τραμπ για το κλίμα μπορεί να αλλάξουν

Κέρι: Οι απόψεις του Τραμπ για το κλίμα μπορεί να αλλάξουν
REUTERS / MARK RALSTON

«Οι ΗΠΑ είναι σε καλό δρόμο για να επιτύχουν τους κλιματικούς στόχους που έχουν θέσει και δεν θα μπορούν να οπισθοδρομήσουν», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του State Department, Τζον Κέρι, στην ομιλία του στη διεθνή σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, στο Μαρακές (COP22).

«Μπορώ αξιόπιστα να σας πω ότι οι ΗΠΑ σήμερα είναι σε καλό δρόμο για να πετύχουν τους διεθνείς στόχους που έχουν τεθεί. Δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αντιστραφεί, κυρίως για οικονομικούς λόγους που συνδέονται με τις δυνάμεις της αγοράς», δήλωσε αρχικά ο Κέρι, σύμφωνα με το ΑΠΕ και συνέχισε λέγοντας:

«Αφότου ξεκίνησε αυτή η COP, έγιναν εκλογές και ξέρω ότι αυτό το γεγονός δημιούργησε σε κάποιους ένα αίσθημα ανασφάλειας για το μέλλον. Δεν μπορώ εδώ να εικάσω την πολιτική που θα ακολουθήσει ο κύριος Τραμπ. Μπορώ να σας πω το εξής: ορισμένα θέματα παίρνουν πολύ διαφορετική μορφή όταν κάποιος βρίσκεται στην εξουσία, σε σχέση με εκείνη που είχαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις που επηρεάζουν δισεκατομμύρια ανθρώπους με βάση την ιδεολογία του».

Κλείνοντας, ο Κέρι αναφέρθηκε στη σημασία του να ληφθεί υπ όψιν η γνώμη εκείνων που γνωρίζουν το θέμα, είτε είναι τα θύματα της υπερθέρμανσης είτε, κυρίως, οι ειδικοί επιστήμονες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ