Δολοφονία Τζο Κοξ: "Είμαι πολιτικός ακτιβιστής", λέει ο κατηγορούμενος
Ο Τόμας Μέιρ, ο άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία της Βρετανίδας Βουλευτή Τζο Κοξ, δήλωσε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν: «πολιτικός ακτιβιστής».
Η 41χρονη Κοξ, μητέρα δύο παιδιών και βουλευτής του Εργατικού Κόμματος δέχτηκε τρεις πυροβολισμούς και πολλές μαχαιριές, στη μέση του δρόμου, στην πόλη Μπίρστολ, μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit. Η Κοξ, πήγαινε σε μια βιβλιοθήκη για να συναντηθεί με τους ψηφοφόρους της.


Πηγή: REUTERS/Francois Lenoir

Πηγή: REUTERS
Ο 53χρονος Τόμας Μέιρ αρνείται τις κατηγορίες. Παρότι σήμερα στο δικαστήριο οι δύο αστυνομικοί είπαν ότι ο Μέιρ σήκωσε ψηλά τα χέρια του και είπε: "Εγώ είμαι".
Στο δικαστήριο, κατατέθηκε επίσης ότι τη στιγμή της σύλληψης, επάνω του, βρέθηκαν ένα όπλο, ένα μαχαίρι, ένα σακουλάκι γεμάτο με σφαίρες και ένα φυλλάδιο σχετικό με την εκστρατεία για το Brexit.
Οι αστυνομικοί Κρεγκ Νίκολς και Τζόναθαν Ράιτ κατέθεσαν ότι ο ίδιος τους είπε ότι είχε στην τσέπη του ένα μαχαίρι και ότι το όπλο μάλλον βρισκόταν στο σακίδιό του. "Δήλωσε ότι είναι πολιτικός ακτιβιστής", είπαν σήμερα στο δικαστήριο οι αστυνομικοί.

Ο Σάιμον Ράσελ Φλιντ, ο δικηγόρος του Μέιρ, αμφισβήτησε την κατάθεση των αστυνομικών, υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του δεν είπε απολύτως τίποτα στην αστυνομία.

Η δίκη συνεχίζεται.
Σε ύφεση τα καιρικά φαινόμενα στη Λακωνία – Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών
10:11
Στη Κύπρο η απεσταλμένη του γ.γ του ΟΗΕ - Συναντάται σήμερα με Έρχιουρμαν και αύριο με Χριστοδουλίδη
10:10
Κολυδάς για κακοκαιρία Byron: Μετατοπίζονται οι βροχές στα ανατολικά - Στο Αιγαίο «ζώνη» καταιγίδων
10:01
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ 6 κράτη - Από τη σκιά στην κορυφή
10:00