ΚΟΣΜΟΣ

Έξι νεκροί μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κολομβία

Έξι νεκροί μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κολομβία

Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κολομβία (φωτογραφία αρχείου)

AP/Ivan Valencia

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κουκουνουμπά, στο κεντρικό διαμέρισμα της Κουντιναμάρκα, στην Κολομβία, επιβεβαίωσε χθες Παρασκευή (14/08) ο κυβερνήτης Χόρχε Εμίλιο Ρέι.

«Με λύπη ανακοινώνουμε ότι οι έξι άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί στο ορυχείο Ελ Πορβενίρ 1, στην Κουκουνουμπά, βρέθηκαν νεκροί μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων διάσωσης», έγραψε ο Ρέι στην πλατφόρμα X.

Ο κυβερνήτης δήλωσε ότι το ορυχείο βρίσκεται σε Ειδική Περιοχή Αποθέματος, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία νομιμοποίησης, και ότι είχε επιθεωρηθεί πρόσφατα από την Εθνική Υπηρεσία Μεταλλείων.

Όπως ανέφερε, κατά την επιθεώρηση εντοπίστηκαν προβλήματα ασφαλείας που απαιτούσαν βελτιώσεις και διατάχθηκε η αναστολή της λειτουργίας του ορυχείου έως ότου εφαρμοστεί σχέδιο βελτίωσης.

Η υπηρεσία θα διερευνήσει για ποιον λόγο το προσωπικό συνέχιζε να πραγματοποιεί εργασίες εξόρυξης υλικού, παρά την αναστολή λειτουργίας, δήλωσε ο Ρέι.