Το Ιράν προειδοποιεί για έλλειψη φυσικού αερίου το χειμώνα, λόγω των ζημιών στις υποδομές
Εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου στο κοίτασμα φυσικού αερίου South Pars, στη βόρεια ακτή του Περσικού Κόλπου
AP Photo/Vahid Salemi, FileΤο Ιράν ενδέχεται να αντιμετωπίσει ελλείψεις στην παροχή φυσικού αερίου σε αρκετές επαρχίες αυτό το χειμώνα, λόγω των ζημιών που υπέστη η υποδομή φυσικού αερίου της χώρας κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.
Ο Χουσάνγκ Σεϊντάλι, διευθυντής συντονισμού διανομής φυσικού αερίου της Εθνικής Εταιρείας Φυσικού Αερίου του Ιράν, προειδοποίησε ότι «χωρίς ισχυρά, συνεκτικά και συντονισμένα σχέδια, αρκετές επαρχίες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην παροχή φυσικού αερίου», μεταδίδει το CNNi, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRNA).
Ανέφερε ότι τρεις βόρειες επαρχίες, το Βόρειο Χορασάν, το Μαζανταράν και το Γκολεστάν, «ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πιο δύσκολες συνθήκες», ενώ ενδέχεται να επιβληθούν περιορισμοί σε οκτώ άλλες επαρχίες, ανάλογα με τα επίπεδα πίεσης και τις συνθήκες σε ολόκληρο το δίκτυο φυσικού αερίου.
Ο Σεϊντάλι προέτρεψε τα νοικοκυριά και τη βιομηχανία να εξοικονομήσουν ενέργεια, αναφέροντας ότι η διαχείριση της ζήτησης φυσικού αερίου θα είναι κρίσιμη κατά τους χειμερινούς μήνες, σύμφωνα με το IRNA.
Προειδοποίησε επίσης ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ενδέχεται να επηρεαστεί, καθώς «ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ιράν εξαρτάται από το φυσικό αέριο».
«Η βιομηχανία, τα νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ιρανικής Εταιρείας Φυσικού Αερίου θα πρέπει όλοι να συνεισφέρουν», δήλωσε ο Σεϊντάλι. Η μείωση της κατανάλωσης κατά τη διάρκεια περιόδων ακραίου ψύχους θα συμβάλει στη διατήρηση του εφοδιασμού τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τη βιομηχανία, πρόσθεσε.
Το IRNA σημείωσε ότι οι επιθέσεις κατά της υποδομής φυσικού αερίου του Ιράν κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν έχουν μειώσει την παραγωγική ικανότητα φυσικού αερίου της χώρας.
Έφθασαν οι πρώτοι κρατούμενοι από τη Σουηδία στην Εσθονία στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμφωνίας
23:56
Λέφσκι - ΑΕΚ 0-0: Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κριθεί η πρόκριση στο Champions League
23:48
ΛΔ Κονγκό: Η επιδημία Έμπολα «παραμένει ανεξέλεγκτη» προειδοποιεί ο επικεφαλής του ΠΟΥ
23:45
«Νταϊάνα, η αδελφή μου»: Νέο βιβλίο για την ζωή της και τις τραγικές μέρες μετά το θάνατο της
23:33