Νετανιάχου: Δεν θα ανεχθούμε τουρκική στρατιωτική δύναμη στη Συρία που μας απειλεί
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ronen Zvulun /APΤο μήνυμα ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί τουρκικό στρατό στη Συρία έστειλε στην Άγκυρα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη σε podcast σημείωσε ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί μια τουρκική στρατιωτική παρουσία «που κατεβαίνει νότια επειδή μας απειλεί».
«Το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό σε γενικές γραμμές. Είδαμε ότι η Τουρκία σκοπεύει να αναπτυχθεί σε αεροπορική βάση κοντά στο Χαλέπι και τους μεταφέραμε το μήνυμά μας: Μην το κάνετε. Το μήνυμα παραδόθηκε, αλλά προφανώς δεν το άκουσαν. Έτσι, φροντίσαμε να το καταλάβουν καλύτερα», είπε αναφερόμενος στην χθεσινή επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων σε αεροπορική βάση κοντά στο Ιντλίμπ, η οποία απέχει 185 μίλια από τα σύνορα του Ισραήλ με τη Συρία.
Εγιάλ Ζαμίρ: Δεν θα επιτρέψουμε σε εχθρικές δυνάμεις να εγκατασταθούν κοντά στα σύνορά μας
Για το ίδιο θέμα ο Αρχηγός του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου Εγιάλ Ζαμίρ επισκέφθηκε σήμερα τη Συρία και έστειλε στην Τουρκία:
«Παρακολουθούμε το συριακό μέτωπο, βλέπουμε τις αλλαγές και δεν θα επιτρέψουμε σε εχθρικές δυνάμεις να εγκατασταθούν κοντά στα σύνορά μας. Θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας ακριβώς όπου και όταν αποφασίσουμε».
Να σημειωθεί ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν οκτώ αεροπορικές επιδρομές στην αεροπορική βάση Αμπού αλ-Ντουχούρ στη βορειοδυτική Συρία, στοχεύοντας τον διάδρομο προσγείωσης και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης.
Το Ισραήλ δήλωσε ότι οι επιδρομές είχαν ως στόχο να αποτρέψουν την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη βάση, ενώ η Άγκυρα απέρριψε τον ισχυρισμό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Νετανιάχου συμφώνησε με την επίβλεψη αμερικανού στρατηγού του αφοπλισμού της Χαμάς
Γιατί ο Τραμπ δεν στηρίζει ανοικτά τον Νετανιάχου στην προεκλογική του εκστρατεία
Υεμένη: Οι Χούθι ισχυρίζονται ότι έχουν επιτεθεί σε οκτώ σαουδαραβικά πετρελαιοφόρα
23:58
ΗΑΕ: Ακυρώθηκαν οι συναυλίες της Σακίρα και της Κριστίνα Αγκιλέρα
23:50
ΟΗΕ - Γκουτέρες: «Απάνθρωπη» η δήλωση του Μπεν Γκβιρ να σκοτώνει 30-40 κατοίκους της Γάζας την ημέρα
23:40
Επιπλέον 1.243 θάνατοι στη Γαλλία από τα κύματα καύσωνα τον Ιούλιο
23:28