Το σπάνιο μπλε διαμάντι που πωλήθηκε για 17 εκατομμύρια δολάρια (pics)
Για 17 εκατομμύρια δολάρια (15.900.000 ευρώ) πωλήθηκε στη Γενεύη, το σπάνιο μπλε διαμάντι των 8,01 καρατίων, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Cartier.
«Πρόκειται για 33% πάνω από την τιμή που πωλήθηκε το 2012. Τότε είχε πωληθεί για 12.800.000 εκατομμύρια δολάρια» ανέφερε ο διευθυντής του διεθνούς τμήματος κοσμημάτων του οίκου δημοπρασίας, David Bennett.

(Πηγή: REUTERS/Pierre Albouy/File Photo)
Η πώληση του «Sky Blue» ήρθε εν μέσω μεγάλης ζήτησης για χρωματιστές πέτρες. Μάλιστα το μπλε διαμάντι «Oppenheimer» πωλήθηκε πριν από λίγους μήνες σε δημοπρασία του οίκου Christie’ s στην τιμή – ρεκόρ των 57,74 εκατομμυρίων δολαρίων.

(Πηγή: REUTERS/Pierre Albouy/File Photo)
Φαίνεται ότι το μπλε διαμάντι έκλεψε όλες τις εντυπώσεις καθώς τα άλλα δύο διαμάντια που τέθηκαν σε δημοπρασία δεν κατάφεραν να πωληθούν. Πρόκειται για δύο διαμάντια της αυτοκράτειρας Αικατερίνης και έχουν εκτιμηθεί μεταξύ 3.000.000 δολαρίων έως 5.000.000 δολαρίων.

(Πηγή: REUTERS/Pierre Albouy/File Photo)
Διυπουργική για πυρκαγιές: Στόχος οι άμεσες αποζημιώσεις και αντιδιαβρωτικά έργα πριν το φθινόπωρο
13:46
ΔΥΠΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το πρόγραμμα απασχόλησης 8.000 ανέργων 55 ετών και άνω
13:37
Κυψέλη: Προθεσμία να απολογηθεί αύριο έλαβε ο 26χρονος για την δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας
13:26
Πώς θα προφυλαχθούν οι πολίτες από τα μικροσωματίδια που αφήνουν πίσω τους οι φωτιές
13:21