Χιλή: Στους δρόμους οι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιτίας των μικρών αυξήσεων στους μισθούς
Οι πολύ μικρές αυξήσεις στους μισθούς τους, έβγαλαν στους δρόμους τους Χιλιανούς δημοσίους υπαλλήλους, που συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στην πρωτεύουσα Σαντιάγο.
Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα, έφτασαν σε απόσταση μερικών μέτρων από το προεδρικό μέγαρο, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να αποκλείσουν την περιοχή.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ακολούθησαν συγκρούσεις στη μεγάλη πλατεία μπροστά από το κτίριο αλλά οι αστυνομικοί, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση, κατάφεραν τελικά να διαλύσουν τη συγκέντρωση.
«Είναι απολύτως λογικό, οι άνθρωποι απογοητεύτηκαν, αισθάνονται ότι δεν έχουν καμία δύναμη λόγω της άθλιας αύξησης που εγκρίθηκε», είπε ο Εστέμπαν Ματουράνα, ο πρόεδρος του συνδικάτου Confusam. «Αυτό που συμβαίνει είναι η αντίδραση ανθρώπων που έχουν απαυδήσει», πρόσθεσε.
Την Τετάρτη, το Κογκρέσο ενέκρινε αυξήσεις της τάξης του 3,2% για τον δημόσιο τομέα – σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τον πληθωρισμό. Τα συνδικάτα ζητούσαν αύξηση 4%.
Χειμερινές εκπτώσεις: Πόσο θα διαρκέσουν - Ποια τα δικαιώματα των καταναλωτών
03:00
Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή Agro-Verify - Ψηφιακός έλεγχος σε πραγµατικό χρόνο
02:00
Πότε ξεκινούν οι πληρωμές για τις συντάξεις Φεβρουαρίου - Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
01:00
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ
00:30