Ρέντσι: «Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ATM της Ευρώπης»
«Δεν είμαστε ο κουμπαράς ή το μηχάνημα αυτόματων τραπεζικών συναλλαγών της Ευρώπης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο δελτίο ειδήσεων του ιταλικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rai Uno.
Ερωτηθείς για την «σύγκρουση με την Ευρώπη» ο ιταλός πρωθυπουργός απάντησε:
Δεν μπορεί να θεωρούν την Ιταλία κουμπαρά, ή μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών. Είμαστε ευρωπαϊστές αλλά ονειρευόμαστε μια Ευρώπη που να ασχολείται περισσότερο με τα κοινωνικά προβλήματα. Και, κυρίως, αν συνεχίσουν να αδιαφορούν για το μεταναστευτικό, δεν θα επιτρέψουμε οι ανατολικές χώρες να οικοδομούν τείχη με τα χρήματα της Ιταλίας. Φτάνει με την λογική της λιτότητας, ας δουλέψουμε όλοι μαζί για μια Ευρώπη διαφορετική.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Ρέντσι δήλωσε ότι «είναι μια ευκαιρία για να καταργηθούν οι σπατάλες και η πολιτική κάστα».
«Αν οι Ιταλοί ψηφίσουν όχι, υπενθυμίζω πως είμαι σαράντα ενός ετών, ότι είμαι εδώ για να αλλάξω τα πράγματα, αλλά αν δεν θέλουμε να τα αλλάξουμε, κάποιοι άλλοι είναι πιο ικανοί από εμένα στο να επιπλέουν», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς.
Επίθεση ενόπλων σε σχολείο στη Νιγηρία, την ώρα που οι μαθητές έδιναν εξετάσεις
18:14
Πρόταση του Ομίλου AKTOR για την εξαγορά του 75% των εταιρειών ΗΛΕΚΤΩΡ και THALIS
18:09
Για εμπρησμό από πρόθεση στην Κορινθία κατηγορείται 57χρονη - Βίντεο τη δείχνει να βάζει φωτιά
18:01
Με «20 μύθους και 20 αλήθειες» το υπουργείο Οικονομικών απαντά στην ΕΛ.Α.Σ.
17:51