Ιράν: Τουλάχιστον 11 νεκροί από αμερικανικούς βομβαρδισμούς – Χτυπήθηκε γαμήλιο γλέντι
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νέα σειρά αμερικανικών βομβαρδισμών στο Ιράν, από το βράδυ της Τρίτης έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, σύμφωνα με προκαταρκτικό απολογισμό που μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη οκτώ τραυματίστηκαν έπειτα από πυραυλική επίθεση στην επαρχία Χουζεστάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Νεκροί σε γαμήλια γιορτή
Την ίδια ώρα, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Κουχεστάκ, στην επαρχία Ορμουζγκάν, όταν πλήγμα σημειώθηκε σε κατοικία όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλια γιορτή, όπως αναφέρουν οι ιρανικές αρχές.
Οι νέες επιθέσεις εντάσσονται στην αναζωπύρωση της στρατιωτικής έντασης μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να ανακοινώνουν πλήγματα εναντίον ιρανικών στρατιωτικών στόχων.
Οι αμερικανικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι οι επιχειρήσεις στρέφονται κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων και υποδομών των Φρουρών της Επανάστασης, ενώ η Τεχεράνη κάνει λόγο και για πλήγματα σε κατοικημένες περιοχές.
Ο απολογισμός των θυμάτων παραμένει προσωρινός και ενδέχεται να μεταβληθεί καθώς συνεχίζεται η συγκέντρωση πληροφοριών από τις πληγείσες περιοχές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιράν: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Σιρίκ - Χτυπήθηκε γαμήλιο γλέντι
Καισαριανή: 48χρονος οδηγός ΙΧ επιτέθηκε σε γυναίκες αστυνομικούς όταν πήγαν να του γράψουν παράβαση
11:53
Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Ποιες επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλουν δήλωση στην ΑΑΔΕ έως τις 12 Οκτωβρίου
11:45
O πρίγκιπας Χάρι έχει ξεκινήσει συζητήσεις για ντοκιμαντέρ για την μητέρα του Νταϊάνα
11:44
«Έτσι, απόμακροι, πλησιάζουμε ο ένας τον άλλον»: Ιταλοί και Έλληνες καλλιτέχνες στην Αθήνα
11:42