Πολύνεκρο τροχαίο με λεωφορείο στο Σινά της Αιγύπτου - 21 νεκροί και 28 τραυματίες
Σημείο τροχαίου δυστυχήματος στην Αίγυπτο
AP PhotoΠολύνεκρο τροχαίο με λεωφορείο σημειώθηκε στην περιοχή του νότιου Σινά, στην Αίγυπτο την Τετάρτη (2/9).
Από το τροχαίο σύμφωνα με τις Αρχές έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι και 28τραυματίστηκαν.
Η ιορδανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι δέκα Ιορδανοί, διευκρινίζοντας ότι το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 43 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 22 Ιορδανοί.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στον δρόμο Νταχάμπ-Νουγουέιμπα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.
Το νότιο τμήμα της χερσονήσου του Σινά είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ιδιαίτερα για καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα (snorkelling) στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η περιοχή είναι ένας τουριστικός προορισμός που φημίζεται για τη θαλάσσια βιοποικιλότητά της, τα φυσικά τοπία και τα ορεινά μονοπάτια πεζοπορίας.
Τέτοια δυστυχήματα είναι συνηθισμένα στην Αίγυπτο και συχνά αποδίδονται σε επικίνδυνη οδική συμπεριφορά, κακή συντήρηση οχημάτων και δρόμων και πλημμελή επιβολή της νομοθεσίας για την οδική ασφάλεια.
Πέρυσι, σχεδόν 6.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την αιγυπτιακή στατιστική υπηρεσία.
Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 18 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν έφηβοι, έχασαν τη ζωή τους σε σύγκρουση μεταξύ δύο φορτηγών που μετέφεραν εργάτες στη βόρεια Αίγυπτο.
Φωτιά στον Υμηττό από κεραυνό - Άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής
13:17
«Μύθευμα και επικίνδυνο μονοπάτι»: Δύο καθηγητές μιλούν στο CNN Greece για την «κβαντική ιατρική»
13:14
Μαυρομάτης: Η ανάπλαση της ΔΕΘ συνιστά ιστορική αστική αναγέννηση για το κέντρο της Θεσσαλονίκης
13:13
ΔΑΑ: Υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον Διεθνή Αερολιμένα του Κάλγκαρι
13:07