ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του καταμαράν που βυθίστηκε στην Κερύνεια

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του καταμαράν που βυθίστηκε στην Κερύνεια

Αστυνομικοί στο λιμάνι της Κερύνειας στα Κατεχόμενα

AP Photo/Nedim Enginsoy

To ναυάγιο του καταμαράν που βυθίστηκε ανοικτά της Κερύνειας την Κυριακή (30/8) εντόπισαν οι Αρχές, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άτομα και να αγνοούνται άλλα 20.  

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος των Κατεχομένων Τουφάν Ερχιουρμάν.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις για την απεικόνιση του ναυαγίου και τη διεξαγωγή ερευνών, με τη συμμετοχή των πλοίων TCG Alemdar και TCG Işın, θα συνεχιστούν αδιάλειπτα, σε εικοσιτετράωρη βάση.

Συλλυπητήρια από τον Χριστοδουλίδη

Συλλυπητήρια για την τραγωδία εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης λέγοντας ότι «Ο πόνος είναι ο ίδιος».

Αναφερόταν στις τραγωδίες που προκλήθηκαν από ναυτικά δυστυχήματα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο όπου έχασε τη ζωή του Κύπριος επιχειρηματίας και της Κερύνειας.

Ανατροπή κατά την επιστροφή

Το Filo Jet, ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κερύνεια - Τασουτζού Μερσίνης, άρχισε να παίρνει νερά από το μπροστινό τμήμα λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Κερύνειας το απόγευμα της Κυριακής.

Το πλοίο επιχείρησε να επιστρέψει στην Κερύνεια, όμως ανατράπηκε κατά την προσπάθεια επιστροφής του στο λιμάνι.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 267 άνθρωποι, εκ των οποίων 259 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 241 άνθρωποι διασώθηκαν, οκτώ έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι αγνοούμενοι ήταν 20.